ЗАШТИТИТЕ ВОДОМЕРЕ ОД СМРЗАВАЊА : Савет надлежних - Ево како да спречите пуцање водоводних инсталација

С. Б.

01. 12. 2022. у 18:18

У ЈАВНОМ комуналном предузећу „Водовод и канализација“ Нови Сад, указују да је пред нову зимску сезону најбоље време да се заштите мерни уређаји од смрзавања.

ЗАШТИТИТЕ ВОДОМЕРЕ ОД СМРЗАВАЊА : Савет надлежних - Ево како да спречите пуцање водоводних инсталација

С.Б.

Такође, наглашавају да би се водомери и унутрашње инсталације сачували током ниских температура, веома је важно изоловати их на адекватан начин.

- Обавеза потрошача је да брину о својим унутрашњим инсталацијама и да се старају да водомерно окно буде чисто и заштићено од смрзавања и механичких оштећења, као и да водомер буде доступан за одржавање и очитавање – кажу у ЈКП „Водовод и канализација“.- До смрзавања водомера долази у случајевима када они нису прописно смештени и адекватно постављени. Такође, није редак случај да дође до смрзавања и пуцања унутрашњих инсталација у објектима који се током зиме ређе користе. У таквим случајевима предлажемо да се водомери утопле, као и да се испусти вода из цеви у објектима у којима се не борави. Посебно апелујемо на власнике викендица, будући да се у њима током зиме ређе борави.

Уколико је водомер постављен плитко, тада је потребно поставити неки термоизолациони материјал преко њега. То могу бити даске, стиропор или слама. Потрошачи који имају прописно изграђена водомерна окна не треба да страхују од смрзавања водомера и уколико је водомерно окно поклопљено, не постоји опасност од такве врсте оштећења.

- Апелујемо на грађане да на време провере своје унутрашње инсталације, да посебну пажњу обрате на дотрајале славине и водокотлиће јер ће тиме смањити трошкове и расипање пијаће воде. Уколико на време заштите и своје мерне уређаје, предупредиће евентуалне трошкове узроковане пуцањем истих тих уређаја – кажу у ЈКП „Водовод и канализација“ и наглашавају да све Све кварове на водомеру, грађани могу пријавити Контакт центру на 0800/333-021.


 


 


 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ДРУГИ ДАН СЕДНИЦЕ О КОСОВУ И МЕТОХИЈИ: Вучић послао јасну поруку Србима - Ја вам гарантујем само једну ствар

ДРУГИ ДАН СЕДНИЦЕ О КОСОВУ И МЕТОХИЈИ: Вучић послао јасну поруку Србима - Ја вам гарантујем само једну ствар

СКУПШТИНА Србије завршила је данас расправу на посебној седници на којој је представљен Извештај о Косову и Метохији, а којој је присуствовао и председник Србије Александар Вучић.

03. 02. 2023. у 10:58 >> 21:52

ПОГЛЕДАЈТЕ С КАКВИМ ЛАЖОВИМА ИМАМО ПОСЛА Вучић показао срамну фото-монтажу коју представници опозиције деле по друштвеним мрежама (ФОТО)

"ПОГЛЕДАЈТЕ С КАКВИМ ЛАЖОВИМА ИМАМО ПОСЛА" Вучић показао срамну фото-монтажу коју представници опозиције деле по друштвеним мрежама (ФОТО)

- ПОГЛЕДАЈТЕ са каквим болесним лажовима имамо посла, погледајте, поштовани грађани, чиме се баве и то већ 30 дана, рекао је председник Србије Александар Вучић, показујући јавности фото-монтажу фотографијe на којој се он наводно грли са Аљбином Куртијем, а коју је Срђан Миливојевић из ДС делио на друштвеним мрежама.

03. 02. 2023. у 14:22

ИЗМАСАКРИРАЛИ ДЕТЕ (11) НА ГРОБЉУ: Крвна освета - баба Вишња стигла из ЦГ и пратила га месецима, чак га је и мазила у крилу

ИЗМАСАКРИРАЛИ ДЕТЕ (11) НА ГРОБЉУ: Крвна освета - баба Вишња стигла из ЦГ и пратила га месецима, чак га је и мазила у крилу

СЛУЧАЈ из седамдесетих година прошлог века у Зеници остао је забележен као један од бруталнијих злочина у историји СФР Југославије.

02. 02. 2023. у 21:00

Коментари (0)

ШТА ОТКРИВА ЈМБГ: Значење првих седам цифара сигурно знате - а шта осталих шест говоре о вама