“ВРЕМЕ СНОВА“ У ПАРАЋИНСКОМ МУЗЕЈУ: Најновија изложба Срећка Здравковића отворена до 4. децембра

З. РАШИЋ

28. 11. 2022. у 20:04

У ЗАВИЧАЈНОМ музеју у Параћину до 4. децембра изложене су слике и цртежи познатог параћинског уметника и педагога, Срећка Здравковића.

“ВРЕМЕ СНОВА“ У ПАРАЋИНСКОМ МУЗЕЈУ:  Најновија изложба Срећка Здравковића отворена до 4. децембра

Фото: З. Рашић

Поставком под називом „Време снова“ Здравковић настоји да одговори на питање када је то време за снове, а посебно – када је њему време да сања. Судећи по ономе што се да видети – време је увек, нарочито по мишљењу бројних посетилаца који су до сада уживали у новијим Здравковићевим акварелима и уљима.

Овај уметник до сада је имао више од 50 самосталних изложби, а учествовао на преко 400 групних, као и на бројним ликовним колонијама, саборовањима и међународним симпозијумима. Како истиче, осим сликарством, бави се и графичким дизајном, урадио је и десетак мозаика на црквама и тридесетак икона.

Фото: З. Рашић

Слика по којој изложба носи име

У галеријском простору Завичајног музеја изложба „Време снова“ Срећка Здравковића још неколико дана биће доступна посетиоцима, радним данима од 8 до 20 и суботом од 10 до 15, када се изложба завршава.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ЦЕО ГОВОР ПРЕДСЕДНИКА ВУЧИЋА: Дајте да покушамо да сачувамо мир - не дајући ни срце, ни душу, ни кичму наше земље и нашег народа

ЦЕО ГОВОР ПРЕДСЕДНИКА ВУЧИЋА: Дајте да покушамо да сачувамо мир - не дајући ни срце, ни душу, ни кичму наше земље и нашег народа

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић обратио се данас народу окупљеном на Тргу Светог Ђорђа у Сомбору, на централној државној манифестацији поводом обележавања Дана сећања на страдале у НАТО агресији 1999. године. Његов говор преносимо у целости.

24. 03. 2023. у 20:48

ШОЈГУ: Муниција с уранијумом нарушиће здравље украјинских војника, као на КиМ 1999. године

ШОЈГУ: Муниција с уранијумом нарушиће здравље украјинских војника, као на КиМ 1999. године

РУСКИ министар одбране Сергеј Шојгу упозорио је данас да ће муниција са осиромашеним уранијумом, коју Велика Британија планира да пошаље Украјини, озбиљно негативно утицати на здравље украјинских војника који је буду користили, као што је то био случај са војницима НАТО-а на Косову и Метохији 1999. године.

22. 03. 2023. у 09:08

Коментари (0)

ЛОЈАЛНОСТ КОЈА ТРАЈЕ ВИШЕ ОД ДЕЦЕНИЈУ: Меридиан спорт донацијом спортске опреме наградио Школу фудбала Росенборг из Београда