БОГАТ КУЛТУРНИ ВИКЕНД У КИКИНДИ: До краја новембра три изложбе

Р. Ш.

07. 11. 2022. у 19:21

КИКИНЂАНИ до краја овог месеца могу да погледају три изложбе слика које су отворене минулог викенда. У галерији „Терра“ изложене су слике Милована Даговића „Трагови идентитета“.

БОГАТ КУЛТУРНИ ВИКЕНД У КИКИНДИ: До краја новембра три изложбе

Фото: УГ "Раша Попов"

Поставка је везана за 1992. годину, и доноси уметникове емоције, догађаје и сећања, од Сарајева, где је некада живео, до данас. У граду на Миљацки најпре је завршио Уметничку школу, а касније дипломирао и магистрирао на Академији ликовних уметности, на одсеку за вајарство. Сада живи у Суботици. Члан је УЛУС-а и до сада је излагао на више изложби у градовима бивше Југославије, затим у Србији и у иностранству. У Кикинди је био пре 20 годинам као учесник вајарског симпозијума скулптуре у теракотри „Терра“.

У Дому културе у Мокрину изложени су радови Браце Азарића, једног од најпознатијих и најуспешнијих сликара аматера у Кикинди. Изложбу је приредило Удружење грађана „Раша Попов“ из Мокрина. Азарић је до сада имао више од 50 самосталних и дупло више колективних изложби. Излагао је и у Мокрину за који га вежу бројна пријатељства са сликарима и песницима. Учесник је многих колонија. Оснивач је и директор галерије „Здравко Мандић“ у Новим Козарцима код Кикинде.

Трећа изложба је у галерији Културног центра где се постављени „Портрети“ Гордане Кежић. Ова млада Кикинђанка није сликарка, већ психолошкиња, али се бави сликарством и њени радови сада су први пут представљени јавности. На њеним цртежима су, углавном, познате личности.

БОНУС - НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

А СНАЈКА О - СВЕКРВИ: Ево шта је Јелена Ђоковић објавила када је Новак освојио Аустралијан опен (ФОТО)

А СНАЈКА О - СВЕКРВИ: Ево шта је Јелена Ђоковић објавила када је Новак освојио Аустралијан опен (ФОТО)

Новак Ђоковић је освојио Аустралијан опен 2023, а потом су уследиле бројне реакције широм света. Неке од њих је на свом Инсаграм налогу поделила и Нолетова супруга, Јелена.

29. 01. 2023. у 21:57

ДОМАЋЕ КИФЛИЦЕ СА СИРОМ: Рецепт који ће вас одушевити (ВИДЕО)

ДОМАЋЕ КИФЛИЦЕ СА СИРОМ: Рецепт који ће вас одушевити (ВИДЕО)

Помешајте 1 шољу млаког млека, 1 шоља брашна, шећера и квасца у посуди оставите да ферментира 15 минута. Додајте остале састојке и добро измешајте. Додајте још брашна ако је потребно док не добијете глатко, нелепљиво тесто.

29. 01. 2023. у 18:21 >> 07:28

Коментари (0)

НОВАК ЈЕ КИДИСАО НА ЊЕГА: Сукоб Ђоковић - Иванишевић упоређен са односом Украјина - Русија! Џон Мекинро подсетио и на рат у Југославији