ВЕЋ ЗАВРШЕНО ПОЛА: У Неготину до сада пописано 19.500 становника

С. М. Ј.

19. 10. 2022. у 12:28

У ОПШТИНИ Неготин за првих 15 дана Пописа становништва, домаћинстава и станова пописано је 49 одсто становника и 53 одсто домаћинстава и станова, у односу на попис из 2011.

ВЕЋ ЗАВРШЕНО ПОЛА: У Неготину до сада пописано 19.500 становника

фото: С.М.Јовановић

У општини Неготин пописивачи су до сада пописали око 19.500 становника и 11.400 домаћинстава и станова, што је у односу на пројекције и на претходни попис, спроведен 2011. године, половина, саопштили су из Републичког завода за статистику, Одељења статистике у Зајечару.

-Попис на терену протиче без већих проблема, иако је на почетку било мало на друштвеним мрежама о проблемима и разним теоријама завера. Наши људи у источној Србији су добри домаћини, разумеју своја права и обавезе. Знамо да у општини Неготин има пуно становника који су у иностранству и за такве људе имамо могућност да податке за њих дају њихови најближи рођаци и чланови домаћинства који су у Неготину и овдашњим селима - каже Славиша Ћирић, начелник Одељења статистике у Зајечару.

На терену у Неготину и 38 села овај комплексан посао спроводи 75 пописивача уз подршку 11 инструктора.

- На пола смо пописа. У новембру ћемо имати прве резултате и знаћемо тачно колико нас има, али у односу на прошли попис смо негде у општини Неготин на 50 одсто пописа као што је и временски прошло. Прати нас добро време, то нам иде у прилог, рачунамо и да су се пописивачи уиграли, а имамо и одличне тимове и инструкторе - каже Ћирић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ЦЕО ГОВОР ПРЕДСЕДНИКА ВУЧИЋА: Дајте да покушамо да сачувамо мир - не дајући ни срце, ни душу, ни кичму наше земље и нашег народа

ЦЕО ГОВОР ПРЕДСЕДНИКА ВУЧИЋА: Дајте да покушамо да сачувамо мир - не дајући ни срце, ни душу, ни кичму наше земље и нашег народа

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић обратио се данас народу окупљеном на Тргу Светог Ђорђа у Сомбору, на централној државној манифестацији поводом обележавања Дана сећања на страдале у НАТО агресији 1999. године. Његов говор преносимо у целости.

24. 03. 2023. у 20:48

ШОЈГУ: Муниција с уранијумом нарушиће здравље украјинских војника, као на КиМ 1999. године

ШОЈГУ: Муниција с уранијумом нарушиће здравље украјинских војника, као на КиМ 1999. године

РУСКИ министар одбране Сергеј Шојгу упозорио је данас да ће муниција са осиромашеним уранијумом, коју Велика Британија планира да пошаље Украјини, озбиљно негативно утицати на здравље украјинских војника који је буду користили, као што је то био случај са војницима НАТО-а на Косову и Метохији 1999. године.

22. 03. 2023. у 09:08

ХРВАТ СЕ ПОЛИО БЕНЗИНОМ И ЗАПАЛИО ЗБОГ ДРЉАЧЕ: Целог живота се борим против Срба, а он пева у мом селу! Бора није могао да разуме мржњу

ХРВАТ СЕ ПОЛИО БЕНЗИНОМ И ЗАПАЛИО ЗБОГ ДРЉАЧЕ: "Целог живота се борим против Срба, а он пева у мом селу!" Бора није могао да разуме мржњу

ХРВАТ Стојан Целишчак (1970), учесник рата у којем се распала бивша Југославија, полио се бензином, а потом запалио у знак протеста јер је познати српски певач Бора Дрљача, имао концерт у његовом родном месту Лепавина, надомак Костајнице.

25. 03. 2023. у 14:45

Коментари (0)

МНОГИ ИХ КУПЕ ПА СЕ ПОКАЈУ: Од којих половних аутомобила треба бежати - нећете моћи да их продате