ВУЧЕВИЋ СЕ САСТАО СА АМБАСАДОРОМ БРАЗИЛА: Традиционално добри односи две земље трају дуже од осам деценија

Новости онлине

06. 10. 2022. у 16:21

ГРАДОНАЧЕЛНИК Новог Сада Милош Вучевић и амбасадор Савезне Републике Бразил у Републици Србији Њ.Е. Жозе Мауро да Фонсека Коста Коуто одржали су састанак у Градској кући, током прве званичне посете амбасадора Новом Саду.

ВУЧЕВИЋ СЕ САСТАО СА АМБАСАДОРОМ БРАЗИЛА: Традиционално добри односи две земље трају дуже од осам деценија

Фото: Инстаграм/milosvucevic_gradonacelnik

Амбасадор Бразила се захвалио градоначелнику Вучевићу на гостопримству, уз жељу да се настави добра сарадња, и истакао да Нови Сад види као локалану самоуправу која континуирано подстиче промоцију мултинационалности и заједништва кроз улагање у културне пројекте и манифестације, по којима је и познат широм света.

Он је честитао градоначелнику на престижној титули коју ове године Нови Сад поносно носи, а то је Европска престоница културе. На састанку су истакнути традиционално добри дипломатски односи Бразила и Србије који трају преко осам деценија, а који се свакако одражавају и на плодну сарадњу у области културе. С тим у вези, градоначелник Милош Вучевић је нагласио важност културне размене, која је често пут и ка будућој пословној сарадњи две земље, те су саговорници разматрали евентуалне будуће пројекте из тог домена.

Амбасадор је обавестио градоначелника да ће боравак у Новом Саду искористити и за обилазак Истраживачко-развојног института за информационе технологије биосистема „Биосенс”, због заинтересованости за област обновљивих извора енергије, попут био-горива. Званичници су разменили мишљења и о потенцијалним заједничким активностима, уз закључак да ће се пријатељски односи и добра сарадња Амбасаде и Града са сигурношћу наставити у будућности.

БОНУС ВИДЕО: ДЕСИЛО СЕ ПРЕ 36 ГОДИНА - Храбар потез Милутина због ког је добио награду Вечерњих новости

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ГДЕ ЋЕШ? Катарски шеик махнуо бразилској навијачици, а реакција његове супруге је обишла свет (ВИДЕО)

ГДЕ ЋЕШ? Катарски шеик махнуо бразилској навијачици, а реакција његове супруге је обишла свет (ВИДЕО)

КАТАРСКИ шеик и његова супруга пратили су утакмицу између Бразила и Швајцарске на Светском првенству у Катару када је настао снимак о коме се прича.

30. 11. 2022. у 17:28

Коментари (0)