ПАРК ОРЈЕН ЈЕ НАЈБОЉА ПРИЧА: Међународно признање за пројекат одрживог развоја града на Требишњици

Д. ЦУРАЋ

05. 10. 2022. у 06:20

ГРАД Требиње, са причом "Парк природе Орјен - заштићено подручје у служби унапређења туристичке понуде и одрживог развоја", нашао се поново међу најбољим причама о одрживом развоју у оквиру овогодишњег такмичења Топ 100 прича одрживог развоја, које организује Green Destinations.

ПАРК ОРЈЕН ЈЕ НАЈБОЉА ПРИЧА: Међународно признање за пројекат одрживог развоја града на Требишњици

Центар Требиња, Фото Д. Цураћ

Церемонија доделе престижних награда одржана је у Атини, а сертификат за Требиње свечано је уручен заменику градоначелника Дражену Бошковићу, који је ове године био и један од водитеља програма проглашења добитника награде.

- Ово је изузетан успех за нашу локалну заједницу и показатељ одличног рада у сектору туризма у погледу реализације пројеката који доприносе одрживом развоју дестинације.

Током пријаве имали смо и техничку подршку пројекта УСАИД туризам - рекао је Бошковић.

Представници Требиња учествовали су и на Самиту о зеленим дестинацијама и будућности туризма - догађају који је организован под покровитељством Града Атине и Туристичке организације Грчке.

Позивницу за самит град је добио на основу приче Herzeg House, која је у марту ове године проглашена најбољом причом одрживог развоја на међународном Сајму туризма у Берлину (ИТБ Берлин).

- У оквиру активности на Самиту одржали смо и састанак са амбасадором БиХ у Грчкој Милицом Ристовић Крстић. Договорено је да се у наредоном периоду интензивира сарадња између Требиња и неколико локалних заједница из Грчке, у циљу успостављања сарадње у области привреде и туризма - додао је Бошковић.

РЕСОРНА МИНИСТАРСТВА

ОСИМ Града Требиња у овогодишњем програму Топ 100 прича одрживог развоја учествовали су и представници Министарства трговине и туризма Српске, Министарства спољне трговине и економских односа БиХ, Федералног министарства околине и туризма, као и представници још неколико локалних заједница из БиХ. Учешће поменутих представника подржано је кроз пројекат Eu4BusinessRecovery који имплементира ГИЗ, уз подршку Европске уније и Владе СР Немачке.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

МЕНИ НИЈЕ ДОБРО Милицу Павловић потресле ПРОВОКАЦИЈЕ Швајцараца - како је реаговала на меч