ПРВИ ЧОВЕК ЛЕСКОВЦА У БРИСЕЛУ: Горан Цветановић представљао Србију и СКГО

И. МИТИЋ

03. 10. 2022. у 06:23

ИСТРАЖИВАЧКИ центар Европског парламента и Савет европских општина и градова су организовали скуп ради размене идеја, искустава и добре праксе, уз помоћ којих је, током последњих неколико година, настао великих број заједничких активности и програма европских асоцијација локалних самоуправа и региона.

ПРВИ ЧОВЕК ЛЕСКОВЦА У БРИСЕЛУ:  Горан Цветановић представљао Србију и СКГО

Уговори о донацији стамбених објеката, Фото Приватна архива

Србију, односно Сталну конференцију градова и општина (СКГО) су представљали градоначелник Лесковца Горан Цветановић, који обавља и функцију председника СКГО, затим секретар ове асоцијације Никола Тарбук и шеф Службе за европске интеграције и међународну сарадњу Александра Вукмировић.

Цветановић има и мандат председника Мреже асоцијације градова и региона југоисточне Европе (НАЛАС), коју је такође представљао током дводневних сесија и дебата о будућој двогодишњој политици асоцијација локалних и регионалних органа власти.

Представници СКГО у дебати су учествовали излагањима на тему "Будуће кризе: развој повећања отпорности Европе на више нивоа", која је представљала увод у овогодишњу планску радионицу, осмишљену ради дефинисања конкретних активности и будућих програма.

ОБАВЕЗЕ

КАКО је саопштено из кабинета градоначелника Лесковца, Цветановић је ступајући на дужност председника НАЛАС, "по формацији", постао и члан Савета европских општина и градова, а о предстојећим обавезама и активностима је разговарао са Стефаном Бонацинијем и Фабрициом Росијем, председником и директором овог европског тела.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

КУРТИЈЕВО ЛУДИЛО НЕ СТАЈЕ: Хитна помоћ упућена ка мосту у Митровици и насељу Три солитера (ФОТО)

КУРТИЈЕВО ЛУДИЛО НЕ СТАЈЕ: Хитна помоћ упућена ка мосту у Митровици и насељу Три солитера (ФОТО)

ПОСЛЕ изненадног десанта такозване косовске полиције и представника Централне изборне комисије на зграду Општине у Зубином Потоку, Аљбин Курти неславно је окончао свој сулуди чин чији циљ је био да Србе на северу Косова и Метохије и физички натера да изађу на његове лажне изборе.

06. 12. 2022. у 15:22 >> 15:25

МНОГИ ЋЕ СЕ ИЗНЕНАДИТИ: Како се Његош заправо звао? Ословљавали су га са Петар и Раде, али је његово крштено име било другачије

МНОГИ ЋЕ СЕ ИЗНЕНАДИТИ: Како се Његош заправо звао? Ословљавали су га са Петар и Раде, али је његово крштено име било другачије

ВЛАДИКА ПЕТАР II Петровић Његош био је и остао упамћен као врло харизматична личност, маркантни владар, али и дубоко просветљена мисаона фигура о чему сведоче његова знаменита књижевна дела. Иако су у усменој традицији и писаној историји његов лик и дело опште познати, неки битни детаљи из његовог живота слабо су познати.

08. 12. 2022. у 18:51

Коментари (0)

УНИЦРЕДИТ ПОДРШКА МАЛИМ ПРЕДУЗЕТНИЦИМА: Бизнис клијентима УниЦредит Банке Србија омогућен Тап он Пхоне - терминал на мобилном телефону