ГИМНАЗИЈАЛЦИ ИЗ НЕМАЧКЕ У ПОСЕТИ ЗРЕЊАНИНУ: Прилика за склапање бројних пријатељстава (ФОТО)

Б. Г.

02. 10. 2022. у 14:14

Дванаест гимназијалаца из немачког града Херцогенрата, са својим домаћинима, ученицима Зрењанинске гимназије и професорима филозофије из обе школе Александром Максић и Франком Бекером, посетили су Градску кућу у Зрењанину.

ГИМНАЗИЈАЛЦИ ИЗ НЕМАЧКЕ У ПОСЕТИ ЗРЕЊАНИНУ: Прилика за склапање бројних пријатељстава (ФОТО)

Фото: Град Зрењанин

Уз њих су били и директор Зрењанинске гимназије Милан Радаковић и Александра Дубар, која живи у Немачкој и чија је ћерка такође међу ученицима који бораве у Зрењанину.

Сарадња и узајамне посете се  реализују десетак година уназад, у оквиру пројекта филозофске размене "Минерва", током које је организовано више узајамних посета, хуманитарних акција, заједничких филозофских радионица, посета местима и знаменитостима у околини и других активности.

Фото: Град Зрењанин

Директор Зрењанинске гимназије Милан Радаковић нагласио је да је кроз овај пројекат прошло 200 ученика и 20 професора. 

Фото: Град Зрењанин

- Створена су бројна пријатељства и видим да се она настављају и у овој групи ученика, да ће они наставити да се друже - истакао је Радаковић, уз напомену да непосредно упознавање ученика, кроз боравак у породицама, доприноси и зближавању породица и отварању многих врата и да су ученици били у прилици не само да се упознају са културно-историјским знаменитостима града Зрењанина, али и Београда и Новог Сада.

Фото: Град Зрењанин

Професор Франк Бекер, који је заједно са колегиницом из Зрењанинске гимназије Александром Максић, осмислио и покренуо пројекат "Минерва", рекао је да је пројекту посвећено пуно времена и љубави и да је дружење ученика и склапање пријатељстава најбољи показатељ његовог напретка. Поменуо је да су сада у Зрењанину имали сусрет с ученицом која је пре девет година учествовала у пројекту и била међу првима који су из Зрењанинске гимназије боравили у Немачкој. 

ФИЛОЗОФИЈА МОЋНО ТЕРАПЕУТСКО СРЕДСТВО

- Пројекте треба неговати, јер они представљају пријатељство које траје годинама, а и професор Бекер и ја били смо у пројекту са својом властитом децом у претходним годинама и сведоци смо да филозофија може бити моћно терапеутско оруђе за ову генерацију, која је имала великих потешкоћа након пандемије, током које је управо недостатак комуникације нарушавао кључне људске и међуљудске односе - нагласила је Александра Максић.

БОНУС ВИДЕО: СЕЋАЊЕ - Павле Вујисић није завршио глуму, али многима је могао да буде професор

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ГДЕ ЋЕШ? Катарски шеик махнуо бразилској навијачици, а реакција његове супруге је обишла свет (ВИДЕО)

ГДЕ ЋЕШ? Катарски шеик махнуо бразилској навијачици, а реакција његове супруге је обишла свет (ВИДЕО)

КАТАРСКИ шеик и његова супруга пратили су утакмицу између Бразила и Швајцарске на Светском првенству у Катару када је настао снимак о коме се прича.

30. 11. 2022. у 17:28

Коментари (0)

ДА ЛИ СТЕ ПРИМЕТИЛИ? Како је Косјерина реаговала на речи Радета Богдановића о ЖЕНАМА ФУДБАЛЕРА