ОБНОВЉЕНА "КОЛЕВКА" ЉУЉА СРЦЕМ: Из буџета Града издвојена 2,4 милиона динара за сензорну собу и 700.000 за летњиковац

Ј. Лемајић

01. 10. 2022. у 08:11

ЧЕСТО се из уста политичара може чути да су им сви грађани једнаки, али мало ко то и стварно покаже на делу.

ОБНОВЉЕНА КОЛЕВКА ЉУЉА СРЦЕМ: Из буџета Града издвојена 2,4 милиона динара за сензорну собу и 700.000 за летњиковац

Фото Ј. Лемајић

Пример како треба бринути о деци и особама са сметњама у развоју је управо Град Суботица, која улаже и у установе и у рад удружења која окупљају особе са инвалидитетом.

У склопу Дома за децу и омладину са сметњама у развоју "Колевка" пуштена је у рад нова сензорна соба при Дневном боравку за децу "Звездице", док је летњиковац у дворишту установе обновљен и прилагођен малишанима. За ове инвестиције, које су од великог значаја за кориснике и запослене, из буџета Града Суботице издвојено је укупно 2,4 милиона динара - 1,7 милиона за сензорну собу и 700.000 динара за летњиковац.

Фото Ј. Лемајић

У току су и радови на реконструкцији старог и изградњи нових објеката Дома "Колевка", у које ће републичка Канцеларија за јавна улагања уложити 870 милиона динара. Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања обезбедило је додатна средства за опремање објекта.

Фото Ј. Лемајић

Изграђен је нови објекат површине 800 квадратних метара, као нови смештајни капацитет, завршени су фискултурна сала и базен за рекреацију и терапијске активности, уређен је паркинг-простор, а при крају су и радови на старом објекту "Колевке", површине око 2.500 квадратних метара. Нови објекти за боравак деце која имају одређене сметње у развоју изграђени су по најсавременијим светским стандардима. У "Колевци" тренутно борави 106 малишана, а од свог оснивања "љуљала је срцем" више од десет хиљада деце.

Фото Ј. Лемајић

- После свих ових улагања, ова установа ће бити на највећем могућем нивоу и по светским стандардима. Град је обезбедио и нешто више од десет милиона динара за функционисање Дневног боравка "Звездице", као и 10,6 милиона динара за рад и функционисање објекта у Банијској улици за ментално недовољно развијена лица. Све то је Град урадио са јасном поруком да корисници ове останове нису сами, да је њихов град уз њих, и у наредним годинама ће чинити све што може да обезбеди што боље услове - истиче Стеван Бакић, градоначелник Суботице.

КОНКУРСИ

Суботица из градског буџета издваја неколико милиона за рад удружења која окупљају децу и особе са различитим сметњама у развоју путем конкурса из области друштвено-хуманитарног рада, културе, омладинског сектора...

Илустрација Новости

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ТУКАО МЕ ЈЕ ДОК САМ БИЛА ТРУДНА: Петројка из серије Село гори прошла кроз пакао, због насиља се породила у осмом месецу

ТУКАО МЕ ЈЕ ДОК САМ БИЛА ТРУДНА: Петројка из серије "Село гори" прошла кроз пакао, због насиља се породила у осмом месецу

ГЛУМИЦУ Тијану Вучетић најшира публика упознала је као симпатичну и несналажљиву Петројку у серији "Село гори, а баба се чешља", али она се у последње време ретко појављује у јавности.

27. 11. 2022. у 07:42

Коментари (0)

МАНДИНЕ ГОРКЕ РЕЧИ ИЗ 90их: Учити децу да буду поштени је као да их учите да буду идиоти