СЛАТКИ ДАН ДА СЕ УЖИВА И ЗИМНИЦА СПРЕМИ: За сваког по неки гастрономски ужитак у Белом Блату (ФОТО)

Б.Г.

20. 09. 2022. у 09:22

ТРАДИЦИОНАЛНА манифестација по 14. пут одржава се последњег септембарског викенда у селу Бело Блато, надомак Зрењанина, када ће жене из овог места, специфичног по томе што је са свих страна окружено водом, рукавцима старог Бегеја и што се у њему говори на најмање седам језика, српски, мађарски, румунски, русински, руски, ромски, словачки, уз разне слатко-слане посластице, правити зимницу.

СЛАТКИ ДАН ДА СЕ УЖИВА И ЗИМНИЦА СПРЕМИ: За сваког по неки гастрономски ужитак у Белом Блату (ФОТО)

Фото: М.Недељков

Уз традиционални ајвар, правиће се пинђур, китникез и слатко од дуња, лубенице и белих трешања, туршија на разне начине и краставци који се у стакленој тегли киселе на сунцу и дневној светлости.

Фото: М.Недељков

- Уз све ово, наше госте понудићемо сланим кифлицама са кимом и сусамом, штрудлом са скорупом и младим сиром, маком, орасима, рогачем и вишњама - углас поручују Белоблаћанке које ће на Слатки дан, по традицији, у народним ношњама својих бака и прабака.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ИМАМ ПЕТОРО ДЕЦЕ, ОСТАЈЕМ НА СВОМ ОГЊИШТУ: Отац рањеног Бобана - Албанци су јутрос наставили са провокацијама

ИМАМ ПЕТОРО ДЕЦЕ, ОСТАЈЕМ НА СВОМ ОГЊИШТУ: Отац рањеног Бобана - Албанци су јутрос наставили са провокацијама

СИН ми је добро, ушили су му рану али је још у болници. Иако је полиција ухапсила сву тројицу нападача, двојицу малолетника су пустили а оног старијег од 46 година су задржали. Страшно је то што су мог сина, који уопште није проблематичан, напали из чистог мира док је шетао пса.

04. 02. 2023. у 11:56

ПОГЛЕДАЈТЕ С КАКВИМ ЛАЖОВИМА ИМАМО ПОСЛА Вучић показао срамну фото-монтажу коју представници опозиције деле по друштвеним мрежама (ФОТО)

"ПОГЛЕДАЈТЕ С КАКВИМ ЛАЖОВИМА ИМАМО ПОСЛА" Вучић показао срамну фото-монтажу коју представници опозиције деле по друштвеним мрежама (ФОТО)

- ПОГЛЕДАЈТЕ са каквим болесним лажовима имамо посла, погледајте, поштовани грађани, чиме се баве и то већ 30 дана, рекао је председник Србије Александар Вучић, показујући јавности фото-монтажу фотографијe на којој се он наводно грли са Аљбином Куртијем, а коју је Срђан Миливојевић из ДС делио на друштвеним мрежама.

03. 02. 2023. у 14:22

Коментари (0)

СПОЈИО ИХ КУЛТНИ ФИЛМ: Први муж Дубравке Мијатовић - са њим има ћерку Иву (ФОТО)