НАДМАШИЛИ ЧАК И ЦРЕПАЈУ: У Иђошу код Кикинде одржана друга фијакеријада

Р. Ш.

15. 08. 2022. у 14:47

ВЛАСНИЦИ расних коња из Кикинде, Београда, Новог Сада, Панчева, Сомбора, Чачка и других места учествовали су данас на „Фијакеријади“ у Иђошу код Кикинде.

НАДМАШИЛИ ЧАК И ЦРЕПАЈУ: У Иђошу код Кикинде одржана друга фијакеријада

Фото: Град Кикинда

Иако тек друга по реду окупила је рекордан број, чак 76 запрега из овх места, што је дупло више него прошле године. Младе, неговане атове, власници су приказали у вожњи једнопрега, двопрега, али и четворопрега. Организатор је било локално Удружење љубитеља коња и кувара ''Бистрица'', чији председник Душан Сивчев, каже да је било више учесника него у Црепаји, која је једно од најпознатијих места у Војводини по такмичењу узгајивача коња.

- По броју запрега ове смо године надмашили чак и Црепају, која је центар коњичког спорта. То је потврда да нас други цене, а ми им узвраћамо тако што редовно учествујемо на свим манифестацијама на које нас позову – открио је Сивчев кључ масовности иђошке фијакеријаде.

Фото: Град Кикинда

Подршку овој смотри дало је Град Кикинда, као генерални покровитељ, а Богдан Тасовац, секретар Секретаријата за јавне службе, удружења грађана и верске службе каже да би ово такмичење требало да постане традиционално.

- Број учесника показује да је ова манифестација веома атрактивна. Овакви програми од велике су важности за свако село, али и наш град, јер се на леп начин одржава традиција коњичког спорта, са којим се непосредно упознају и најмлађе генерације - рекао је Тасовац.

Фото: Град Кикинда

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

СНИМАК ЛИКВИДАЦИЈЕ У ПАНАМИ: Да ли ово убиство има везе са Радојем Звицером?! (ВИДЕО)

СНИМАК ЛИКВИДАЦИЈЕ У ПАНАМИ: Да ли ово убиство има везе са Радојем Звицером?! (ВИДЕО)

У ПАНАМСКИМ медијима објављен је снимак са места убиства мушкарца између 40 и 45 година који је убијен у петак поподне. Према наводима тамошњих медија још увек није откривен идентитет убијеног који је убијен у белом аутомобилу.

30. 09. 2022. у 23:53

Коментари (0)

ОКАНОВИЋ ТОКОМ РАТА ЖИВЕО У ЛАЗОВИЋЕВОМ ДОМУ: Због онога што је учинио за мене, првом сину сам дао име Данило