БРАЋА НИСУ РАЗДВОЈЕНА: Сусрети два Зворника на древном мосту окупили људе са обе обале Дрине

В. Митрић

14. 08. 2022. у 08:45

НА мосту краља Александра Првог Карађорђевића, који спаја два Зворника, одржана је 13. манифестација "Људи и мостови", покренута пре 12 година, у жељи да се и на тај начин покажу везе и упућененост људи са две обале Дрине.

БРАЋА НИСУ РАЗДВОЈЕНА: Сусрети два Зворника на древном мосту окупили људе са обе обале Дрине

Учесници манифестације, Фото В. Митрић

Зоран Стевановић, градоначелник Зворника, подсетио је да је мост обновљен и сада следе даљи кораци како би био важан део промоције туризма целе регије, али и заједништва народа који живи на овом подручју.

- Нама је посебно битно да се и ова манифестација дешава у оквиру "Зворничког лета", које је замишљено концептуално тако да се људи окупљају око различитих догађаја, а одатле шаљу поруке љубави, мира, толеранције, поштовања, уважавања свакога и свачијих интереса који не задиру у интересе других - истакао је Стевановић. - Круна "Зворничког лета" јесте и ова наша манифестација, заправо диван сусрет на мосту. Прекрајање граница након последњег рата раздвојило нас је само географски. Ова граница за нас никад неће постојати.

Фото В. Митрић

Стевановић је додао да је важно међусобно поштовање и уважавање, што је шанса за опстанак наших народа на овим просторима. Он је напоменуо да је заједничким радом обављена реконструкција моста.

Председник општине Мали Зворник Зоран Јевтић истакао је да и у будућности треба улагати у заједничке пројекте.

Фото В. Митрић

- Поново смо овде на предивном месту, где се сусрећу два братска града. Мостови нека нас само спајају, а ми ћемо одавде слати поруке мира, братства и заједништва. Ми, пре свега, морамо да штитимо мир, али и наше националне интересе. Намеравамо да нашу сарадњу подижемо на виши ниво, да у наредном периоду овај мост добије декоративну расвету и да уредимо гранични прелаз из правца Србије - закључио је Зоран Јевтић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

СНИМАК ЛИКВИДАЦИЈЕ У ПАНАМИ: Да ли ово убиство има везе са Радојем Звицером?! (ВИДЕО)

СНИМАК ЛИКВИДАЦИЈЕ У ПАНАМИ: Да ли ово убиство има везе са Радојем Звицером?! (ВИДЕО)

У ПАНАМСКИМ медијима објављен је снимак са места убиства мушкарца између 40 и 45 година који је убијен у петак поподне. Према наводима тамошњих медија још увек није откривен идентитет убијеног који је убијен у белом аутомобилу.

30. 09. 2022. у 23:53

Коментари (0)

СРАМОТА НА ЈУГУ СРБИЈЕ: Шта су младенцима донели у коверти - свекрва раширила причу по целом комшилуку