ПОЛОЖАЈ СРБА НА ТАКОЗВАНОМ КОСОВУ СВЕ ТЕЖИ: Српски градоначелници на КиМ поручили да је на делу "општа криминализација" нашег народа

Novosti online

11. 08. 2022. у 16:44

ГРАДОНАЧЕЛНИЦИ из српских општина са КиМ упозорили су данас да је положај Срба у покрајини из дана у дан све тежи и тежи и да је на делу "општа криминализација" Срба на такозваном Косову.

ПОЛОЖАЈ СРБА НА ТАКОЗВАНОМ КОСОВУ СВЕ ТЕЖИ: Српски градоначелници на КиМ поручили  да је на делу општа криминализација нашег народа

Фото. Д. Зечевић

Они су се такође, побунили због третмана Српске листе и њеног потпредседнка Милана Радоичића, одбацујући оптужбе Приштине која их назива криминалцима.

- И када, на пример, Срби попут нас у Штрпцу, пререгиструју возила, изваде косовска документа, прихвате да буду део косовских институција, онда ће наћи друге разлоге да нас представе криминалцима - констатује градоначелник Штрпца Далибор Јевтић у саопштењу.

Он додаје да би Албанци да криминализују све Србе само да их нема и да им не сметају.

- И када Србин жели да се на Косово врати оптуже га да је ратни злочинац. Када Србин жели да на Косову опстане оптуже га да је шверцер. Када се Србин политички бори за свој народ оптуже га да је криминалац - указује Јевтић.

Градоначелница Грачанице Љиљана Шубарић каже да Срби на самопроглашеном Косову са страхом примају изјаве албанских политичких лидера који се налазе на челу институција и нескривено пропагирају антисрпско расположење.

- Да није жалосно, било би смешно да министар полиције Свечља говори о борби за законитост, а да при том није дао ниједан одговор када ће одговорни за десетине напада на Србе бити приведени пред лице правде, и да ли је законит био упад у нашу општину без судског налога јануара ове године - наводи Шубарић у саопштењу.

Градоначелник Зубиног потока Срђан Вуловић истакао је да српски народ, а посебно грађани Ибарског Колашина знају ко је одговоран за њихово свакодневно малтретирање у њиховим селима, кућама и путевима.

- Неће успети намера господина Свечље и Приштине да лажима о истакнутим Србима, попут господина Радоичића, или измишљотинама о српском државном руководству умање његову одговорност за све што се чини против голоруког народа, али и против мира на овим просторима - поручио је Вуловић у саопштењу.

Градоначелник Косовске Митровице Милан Радојевић каже да патролирањем оклопним возилима и "хамерима" кроз центар града, док се одржава Митровачки фестивал културе и док деца играју на бини, показује како Приштина замишља борбу против Срба на северу.

- Не постоји град у Европи где се патролирање полицајаца обавља "хамерима". Изгледа да су деца која играју на бини и негују културну и фолклорну традицију свога народа претња по уставни поредак Косова. Ми смо своји на своме и зато јасно поручујемо да одавде нема назад - поручио је Радојевић у саопштењу.

Градонацелник Новог Брда Светислав Ивановић истакао је да је предуслов мира да они који воде институције не користе свој положај за угњетавање грађана.

- Позивам Џељаја Свечљу да уместо лажних оптужби против српског народа и његових политичких представника, грађанима одговоре на питања када ће живети боље, када ће одговорни за нападе на Србе бити лишени слободе, када ће се омогућити безбедност за повратак 250.000 расељених, када ће се Србима вратити имовина, када ће престати шиканирање нашег свештенства? - пита Ивановић у саопштењу.

Он такође позива Свечљу да јавно објави колико је у последњих неколико година било убиства и других тешких кривичних дела у срединама у којима има апсолутну власт, пошто је севером више него опседнут.


БОНУС ВИДЕО: Шпански премијер - Независно Косово је кршење међународног права
 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

СНИМАК ЛИКВИДАЦИЈЕ У ПАНАМИ: Да ли ово убиство има везе са Радојем Звицером?! (ВИДЕО)

СНИМАК ЛИКВИДАЦИЈЕ У ПАНАМИ: Да ли ово убиство има везе са Радојем Звицером?! (ВИДЕО)

У ПАНАМСКИМ медијима објављен је снимак са места убиства мушкарца између 40 и 45 година који је убијен у петак поподне. Према наводима тамошњих медија још увек није откривен идентитет убијеног који је убијен у белом аутомобилу.

30. 09. 2022. у 23:53

Коментари (0)

СРЕЋУ НАШАО КРАЈ 20 ЛЕТА МЛАЂЕ Жена Микија Манојловића је позната глумица: Ни сањао нисам да ће ми постати животна љубав (ФОТО)