ДУПЛО ВИШЕ МЕСТА ЗА ЛЕКАРЕ И ПАЦИЈЕНТЕ: Почетак реконструкције и доградње Опште болнице у Сремској Митровици до краја године

С. Костић

01. 08. 2022. у 10:51

РЕКОНСТРУКЦИЈА и доградња Опште болнице у Сремској Митровици требало би да почне до краја године, а цео посао који ће се финансирати преко Канцеларије за јавна улагања износиће око 45 милиона евра.

ДУПЛО ВИШЕ МЕСТА ЗА ЛЕКАРЕ И ПАЦИЈЕНТЕ: Почетак реконструкције и доградње Опште болнице у Сремској Митровици до краја године

Објекат уместо којег ће бити изграђена нова болница, Фото С. Костић

Новим пројектом који ће се реализовати у неколико фаза, а који је финансирао Град Сремска Митровица, здравствени комплекс биће проширен са 22.000 метара квадратних на близу 40.000 квадратних метара

У оквиру њега реконструисаће се хируршки блок, породилиште, гинекологија, као и интерно, док ће стара зграда болнице која датира из 1826. године, постати административни део ове здравствене установе. Како каже за "Новости" примаријус доктор Драган Малобабић, в.д. директора Опште болнице, током ових радова здравствена установа функционисаће нормално.

Упркос свим улагањима поједини објекти у болничком кругу су дотрајали и захтевају обнову, јер су грађени у различитим периодима током два века. Најстарија зграда болнице датира из времена Аустроугарске, коју су зидали аустроугарски војници, а најмлађа је сазидана пре 26 година.

- Прву фазу ће чинити измештање одељења из најстаријег објекта. У њему се налази одељење интерног које има 106 постеља, ту је неурологија као и две интензивне неге - кардиолошка и неуролошка, али и одељење за негу тешких пацијената. Та зграда ће прва бити напуштена и у њу ће бити усељени администрација и рачуноводство болнице - говори примаријус др Малобабић.

Фото С. Костић

Након рушења два монтажна објекта и једне зграде од чврстог материјала, на том месту изградиће се зграда сличних габарита, у којој ће бити смештена највећа служба болнице, а то је служба интерне медицине.

У згради у којој је породилиште, додаће се један објекат и у њему ће бити нова порођајна сала као и једна операциона. Породилиште, дечје одељење и гинекологија добиће сасвим нови изглед након реконструкције, а све собе у породилишту биће двокреветне са тоалетима.

- Свим нашим суграђанкама пружићемо смештај који ће бити по квалитету исти као и код њихових кућа - каже др Малобабић, додајући да је у плану да се дозида један објекат који ће припадати Дому здравља, а то је Хитна помоћ, која се сада налази у Диспанзеру на Сави.

Др Драган Малобабић, Фото С. Костић

Једина у округу

ОПШТА болница у Сремској Митровици једина је болница у Сремском округу. Са 325.000 осигураника налази се на четвртом месту по броју осигураних лица у Србији. Здравствену помоћ пружа и 60.000 интерно протераних и расељених лица, 7.000 миграната и око 2.000 осуђеника. Болница има 513 кревета.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

МОЛИТВА ИЗ ХИЛАНДАРА: Вучићу, издржи искушења и притиске

МОЛИТВА ИЗ ХИЛАНДАРА: Вучићу, издржи искушења и притиске

У БЕСЕДИ за славском трпезом у манастиру Хиландар на Светој Гори, игуман Методије позвао је данас окупљене вернике и сав верни народ да се помоле за судбину Косова и Метохије, као и за оне који ће одлучивати о судбини јужне српске покрајине.

27. 01. 2023. у 15:36

РЕЦЕПТ ЗА НАЈУКУСНИЈУ САРМУ: Тајна је у запршци и састојку на дну лонца

РЕЦЕПТ ЗА НАЈУКУСНИЈУ САРМУ: Тајна је у запршци и састојку на дну лонца

У смесу за сарму увек додајте нешто сувог меса, сарма ће добити финији укус, али ипак морате да пазите да због сувог меса не буде прежестока. Пре него што ставите суво месо у сарму обавезно га прокувајте.

27. 01. 2023. у 18:41

Коментари (0)

КОЛИКО ЈЕ ЈАКА? Ево како да измерите проценат алкохола у домаћој ракији