ГРАДОНАЧЕЛНИК ШАПЦА НА СВЕЧАНОМ ПРИЈЕМУ У АМБАСАДИ ЈАПАНА: У годинама које долазе пријатељство ће бити још чвршће

В. М.

01. 07. 2022. у 20:26

ГРАДОНАЧЕЛНИК Шапца Александар Пајић присуствовао је свечаном пријему код амбасадора Јапана у Србији, Његове екселенцијe господина Такахика поводом обележавања 140 година од успостављања дипломатских односа између Србије и Јапана.

ГРАДОНАЧЕЛНИК ШАПЦА НА СВЕЧАНОМ ПРИЈЕМУ У АМБАСАДИ ЈАПАНА: У годинама које долазе пријатељство ће бити још чвршће

В.Митрић

- Осећам изузетну част што као градоначелник града Шапца, данас присуствујем обележавању овог значајног јубилеја. Треба подсетити да је Шабац једини град у Србији који негује братске односе са неким градом у Јапану. Повеља о братимљену Шапца и Фуђимија потписана је октобра 1982. године, када је у дворишту Медицинске школе ,,Др Андра Јовановић” у Шапцу посађено дрво јапанске трешње које расте и после 40 година, као и наше пријатељство. Сигуран сам да и ово пријатељство доприноси квалитету односа две државе и два народа. 

Захвални смо јапанском народу који је у бројним тешким ситуацијама стајао уз нас и помагао Србији, али и Шапцу. Наши пријатељски односи додатно су оснажени и одличним односом нашега града са Амбасадом Јапана у Републици Србији, а нарочито отварањем погона и успешним пословањем јапанске компаније Јазаки у Шапцу. Сигуран сам да ће у светлу досадашње сарадње, наше пријатељство бити додатно учвршћено у годинама које долазе, рекао је градоначеник Шапца.

Пријему су присуствовали и председник и премијер Србије, Александар Вучић и Ана Брнабић.

Амбасадор Такахико изразио је дубоко поштовање према српском народу и његовим прецима, који су дали огроман допринос у унапређењу односа са Јапаном.

Србија и Јапан су 14. јуна у Министарству спољних послова у Београду обележиле 140 година успостављања дипломатских односа између две земље, изложбом архивске грађе и издавањем поштанских маркица.

БОНУС ВИДЕО: ВУЧИЋ У ШАПЦУ И ЛОЗНИЦИ: Председник посећује радове на изградњи нове фабрике кинеске компаније

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

У ЦЕНТРУ ШЕТАЧКЕ ЗОНЕ, НА НАЈЛЕПШОЈ ПЛАЖИ У ГРАДУ: Continental Hurghada 5* - хотел са изванредним односом цене и квалитета