СЕЋАЊЕ НА ЈЕДНОГ ОД ОСМОРИЦЕ РУДАРА: У Алексиначким Рудницима осликан мурал посвећен Бојану Стајићу, страдалом у несрећи 1. априла

Ј. Ћ.

30. 06. 2022. у 06:33

МУРАЛ са ликом рудара Бојана Стајића (34), који је трагично настрадао у руднику "Соко" са још седморицом својих колега, у несрећи која се догодила 1. априла, када се велика количина земље обрушила, а из пукотине је у рударско окно прокуљао метан осликан на фасади Дома рудара у насељу Алексиначки Рудници.

СЕЋАЊЕ НА ЈЕДНОГ ОД ОСМОРИЦЕ РУДАРА: У Алексиначким Рудницима осликан мурал посвећен Бојану Стајићу, страдалом у несрећи 1. априла

Фото Приватна архива

Урађен је на иницијативу супруге настрадалог руда и мештана, који су и сакупили новац за израду. Осликао га је уметник из Алексинца Дејан Марковић, а фирме "МБН градња" и "СИМ студио" из Алексинца уступиле су платформу која је помогла уметнику да што верније прикаже Стајићев лик.

Бојанова супруга Драгана Јовановић је казала да је од самог почетка била укључена у израду мурала. Изабрала је фотографију која ће бити осликана и натпис на муралу.

- То је била моја жеља од саме Бојанове погибије. Урадили смо то са циљем да остане успомена на њега, да наш син Лав може сутрадан да свакоме покаже свога оца. Моћи ће са поносом свакога да одведе до мурала и каже да њега отац није оставио, да је имао оца и да је његов отац јунак који је настрадао у руднику. Остаће то њему трајно, а успели смо захваљујући заједничком ангажовању пријатељи и мештана Алексиначких Рудника - истакла је Драгана.

Бојанове комшије и пријатељи су навели да су се на израду мурала одлучили како би сачували успомену на дивног човека, пожртвованог супруга и оца, изузетног друга, вредног рудара.

Они су казали су да ће вишак новца, од износа који су сакупили за осликавање, преусмерити за осветљавање мурала и за набавку мобилијара.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

НЕМАМ ДУШЕ НИ ОБРАЗА ДА ПЕВАМ: Рајовић отказао наступ због трагедије на Цетињу - 11 невиних је страдало