"РАША ПОПОВ" БРАНКУ КОЦКИЦИ: Омиљеном глумцу уручена награда за допринос стваралаштву за децу

Р.Ш.

27. 06. 2022. у 17:27

У Мокрину код Кикинде, родном месту писца и популарног телевизијског водитеља Раше Попова, у недељу је одржана манифестација у његову част. Пету годину узастопно, Удружење грађана “Раша Попов” организовало је дводневни програм ради сећања на омиљеног суграђанина, дечијег јунака и чаробњака речи из чувене телевизијске емисије “Фазони и форе”.

РАША ПОПОВ БРАНКУ КОЦКИЦИ: Омиљеном глумцу уручена награда за допринос стваралаштву за децу

Фото: Р. Ш.

Централни део манифестације одржан је у недељу када је промовисана и књига “Под Рашиним шеширом”, која представља ретроспективу претходних година. Популарном Бранку Коцкики уручена је награда са Рашиним именом за изузетан допринос стваралаштву за децу.

- Раша је био мој идол. Трудио сам се да будем као он, обојица смо глумили, он мало боље, обојица смо писали песме, он много боље, али оно по чему смо обојица слични, јесте то што смо више волели да се дружимо са децом него са одраслима. Био је невероватан, веома добар човек и заувек ћу га памтити – рекао је Коцкица.

На расписани литерарни и ликовни конкурс ове године стигло је више од 300 радова деце из целог региона, чиме се похвалио Живко Угреновић, председник Удружења грађана ''Раша Попов“.

- То је показатељ да деца која се баве књижевношћу сигурно праве себи успешан кративни пут, а ми ћемо им у томе свакако помоћи - навео је Угреновић.

Пети “Дан Раше Попова” организован је у оквиру програма “Недеље културе”. Манифестацију је организовало УГ “Раша Попов”, а покровитељи Министарство културе, Покрајински секретаријат за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама, Град Кикинда и Месна заједница Мокрин.

-Мокрин се поноси својим књижевним великанима, а то су Мика Антић и Раша Попов. Обијица су оставли велики траг у српској књижевности и стваралаштву – напомиње Дејан Ивановић, из Месне заједнице Мокрин.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ИЗВИНИТЕ ШТО СМЕТАМ Бора о разликама између Срба и Словенаца