ХИТНА САНАЦИЈА ПУТЕВА У ЦЕЛОЈ ОПШТИНИ: Након великог невремена у Александровцу, заседао Штаб за ванредне ситуације

С. БАБОВИЋ

09. 06. 2022. у 15:19

НАЈВЕЋУ штету од олујне кише, која је јуче у Александровцу покренула бујичне потоке, претрпеле су улице у центру и на периферији градског насеља, предочено је данас на заседању Штаба за ванредне ситуације.

ХИТНА САНАЦИЈА ПУТЕВА У ЦЕЛОЈ ОПШТИНИ: Након великог невремена у Александровцу, заседао Штаб за ванредне ситуације

Фото: Фејсбук/ Б.Прибановић

Кренуло се са хитном санацијом путева како би се ублажиле последице невремена.

- За отклањање последица поплаве ангажовали смо комплетну механизацију комуналног предузећа и једну приватну фирму - напомиње Мирко Михајловић, председник општине Александровац.

- Надамо се да ће се ситуација стабилизовати кроз неколико дана. Највише штете бујичне воде причиниле су централним градским улицама и приградским насељима од Пуховца до Стањева, а нешто мања штета забележена је у насељима Тржац, Ржаница, Ратаје, Тулеш, Дренча, Пзховац, Вратари, Ракља, Врбница.

Фото: Фејсбук/Б.Прибановић

Куће две породице у ужем градском језгру оштећене су услед воде.

Пљускови и грмљавине праћене градом, јаким ветром и већом количином падавина очекују се и данас и у наредна два дана и на територији Крушевца, где је јуче дејствовано са 28 противградних станица и укупно су потрошена 54 противградне ракете. Ватрогасци су пумпама у два наврата извлачили воду из подрумским просторија у крушевачким домаћинствима.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

НОВОСТИ САЗНАЈУ: Данас пада цена горива - ево колико ће појефтинити дизел, а колико бензин