"ЕЛАСТИЧНЕ ПРИЧЕ": Промоција књиге Александра Станкова 28. маја

Ј. С.

26. 05. 2022. у 21:24

У МЕДИЈСКОМ склоништу у Врању 28. маја од 18 сати, своју збирку “Еластичне приче” промовисаће Александар Станков.

ЕЛАСТИЧНЕ ПРИЧЕ: Промоција књиге Александра Станкова 28. маја

Фото: Приватна архива

Јунаци “Еластичних прича” у просветљујућим искуствима свог живота сведоче о тренуцима када се живот мења или када, сатерани у ћошак, сабирају и сублимирају све оно што им је он донео и траже пут за даље. А опет, сви ликови су једноставни и сви личе један на другог и на нас.

У својим сусретима, згодама и незгодама показују колико је људска душа еластична.  Збирка је подељена у три тематске целине у којима се приповеда и о универзалним питањима као што су слобода, отуђеност, срећа, шовинизам, национализам, космополитизам, просветитељство, али и о основним искуствима живота: љубав и смрт, прељуба, блискост или сусрет са непознатим као што је вирус корона. Станков је књигу са 14 прича објавио у октобру 2021. године, а издавач је београдска “Агноста”.

Александар Станков је рођен 1986. године у Нишу. Дипломирао је на Филозофском факултету у овом граду, на смеру Књижевност и српски језик. Од 2008. године се, са повременим прекидима, бави новинарством. За уређивачки рад добио је награду “Слађана Вељковић” за 2018. годину. Однедавно је у ИТ сектору.

“Еластичне приче” су његова прва збирка која је настајала последњих неколико година. Прича “Мрак” штампана је 2015. године у зборнику “Црте и резе” библиотеке из Свилајнца. Аутор је блога “Записи са јужне стране” где објављује своје приче, колумне и коментаре.  Живи и ради у Нишу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

НА ОБАЛИ БОЈЕ ТИРКИЗА: Дијамант у центру Бодрума, избор због ког се нећете покајати никада