МАТУРАНТИ ИСПРОБАЛИ "ПИЈАНЕ НАОЧАРЕ": Чашица и волан не могу заједно

Д. Ристић

24. 05. 2022. у 16:31

У ГИМНАЗИЈИ ,,Бора Станковић’’ у Врању реализована је акција „На матуру без аутомобила“ у организацији локалног Савета за безбедност саобраћаја, Техничке школе и Полицијском управом Врање.

МАТУРАНТИ ИСПРОБАЛИ ПИЈАНЕ НАОЧАРЕ: Чашица и волан не могу заједно

Д. Ристић

Током акције средњошколци, пре свега матуранти, имали су прилике да путем ,,пијаних наочара’’ доживе симулацију пијанства и виде како алкохол може да делује на њихову свест. 

Председник Скупштине др Дејан Тричковић је указао да период прослава матура, на жалост, углавном не може да прође без алкохола и аутомобила, због чега се организује акција са циљем да утиче на матуранте да на прославу иду без аутомобила.

- Ово је прилика да средњошколци путем ,,пијаних наочара’’ покушају да изведу неке основне радње и виде колико то њихово самопоуздање, које имају када седну за волан, не помаже у тренутку када дође до пијанства. На свом личном примеру уверили су се колико немају контролу и колико је опасно да у тром тренутку возе - рекао је Тричковић. 

Чланови Савета за безбедност саобраћаја на територији града Врања поделили су и флајере са порукама ,,На матуру без аутомобила’’, ,,Ти бираш шта ћеш да памтиш’’ и ,,Једном је матурско. Не желиш да га поквариш незгодом. Изабери безбедан превоз’’. Флајери ће бити подељени у свим средњим школама.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)