ХРАМ ДОБИЈА НОВУ ФАСАДУ: Почела реконструкција цркве у Банатској Паланци

Ј.Ј.Баљак

23. 05. 2022. у 15:47

ЈЕДНА од најстаријих цркава у војвођанској општини Бела Црква – храм Сабор светих архангела у Банатској Паланци, ове године ће добити нову фасаду, на радост православних верника и свештенства.

ХРАМ ДОБИЈА НОВУ ФАСАДУ: Почела реконструкција цркве у Банатској Паланци

Општина Бела Црква

Захваљујући средствима, која је у потпуности обезбедила локална самоуправа путем конкурса за цркве и верске заједнице, коначно ће бити реализован пројакт који је урађен још 2016. године, а то је да дотрајала и попуцала фасада буде комплетно реконструисана.

Скеле су већ постављене око овог скоро два века старог верског објекта. Радници обијају фасаду, како би ускоро банатскопаланачка црква засијала старим сјајем.

-Црква у Банатској Паланци је заиста у лошем стању. Чак је у једном делу дошло до напрснућа фасаде. Ово је био последњи час да се предузму хитне интервенције. Зато смо три милиона динара са овогодишњег конкурса определили за реконструкцију њене фасаде, као и за завршетак радова на крову Храма Светих апостола Петра и Павла у Белој Цркви – истакла је председница општине Виолета Симић.

Председница је рекла да ће наредних година, по приоритетима, обнављати и друге верске објекте, јер су заиста у лошем стању.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

САЗНАЈЕМО! Вест коју је Вучић заборавио да саопшти: 100.000 људи који су добили ваучере од 5.000, добиће још 10.000 динара