ПЉАЧКАЈУ И У ВРЕМЕ САХРАНЕ: У селу Сивац у кулској општини лопови све безочнији, а крађе све вредније

З. РАЈИЋ

21. 05. 2022. у 07:26

УКРАДЕН новац намењен за лечење детета, опљачкана кућа у време док је породица сахрањивала свог члана... То су нека од недела која су се у последње време догодила у Сивцу, у општини Кула, сведочећи о безочности починилаца и о томе да није реч о ситним сеоским крађама, јер вредност одузете имовине досеже и до 10.000 евра.

ПЉАЧКАЈУ И У ВРЕМЕ САХРАНЕ: У селу Сивац у кулској општини лопови све безочнији, а крађе све вредније

Фото З. Р.

Најновија крађа догодила се ове седмице у маркету "Коктел" на углу улица Светозара Марковића и ЈНА. Снимак са камере показао је да су пљачку пред поноћ починила два старија малолетника или млађа пунолетника, која су каменом разбила стакла на улазу у продавницу и са пулта код касе однела кутију са добровољним прилозима за лечење једногодишње девојчице.

- Срамота је да им није битан живот детета. Покушали су да украду и пазар, али им то није успело - каже једна од продавачица.

Да лоповима ништа није свето, потврдила је и пљачка за коју је искоришћена сахрана. Док се породица на гробљу опраштала од покојника, провалници су ушли у празну кућу и из ње изнели око 10.000 евра, лаптоп и неке друге вредне ствари.

- Најбедније је то што су узели и 2.000 динара из гардеробе покојника, која је породици враћена из болнице - напомиње директор сивачког ЈКП "Радник" Жељко Маџарев.

Око 10.000 евра је украдено и из куће раднице овог предузећа, док је била на послу. Пољопривредник Јовица Нићетин каже да су лопови 11 пута проваљивали у његово домаћинство - осам пута у двориште и три пута у кућу, из које су однели 80.000 динара. Велике количине новца су покупљене и из домова Катице Виоле и супружника Дубравке и Негована Павкова.

- Разбили су кућу пајсером и однели око 5.000 евра, које је супруг требало да исплати превознику шећерне репе. Смешно је што су украли и пекмез из шпајза. Оставили су добро видљиве трагове у блату, али у полицији говоре да не могу да их нађу - каже Дубравка.

ТЕШКО ПРЕПОЗНАТИ

У полицији наводе да раде на расветљавању свих крађа, али су похарани мештани огорчени што лопови нису већ откривени, наводећи да се "отприлике зна ко су починиоци". Један од пљачкаша маркета имао је капуљачу, а други је био гологлав. Иако је снимак са камере јасан, досад нису препознати.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ЈЕДАН ОД НАЈУСПЕШНИЈИХ: Ово је син Ведране Рудан из првог брака - рекла да га воли мање од партнера (ФОТО)