ЗА ЈОШ БОЉИ СТАНДАРД: Станари студентских домова се окупили на Златибору

Б.Б.

20. 05. 2022. у 15:58

ПРВИ Конгрес студената студентских домова у организацији Центра за едукацију и развој омладине Београд и Удружења студената домова, који су подржали представници Установе Студентски центар „Београд”,свечано је отворен на Златибору И окупио је око двеста академаца са свих факултета београдског Универзитета.

ЗА ЈОШ БОЉИ СТАНДАРД: Станари студентских домова се окупили на Златибору

Фото: Приватна архива

Конгрес прати и низ предавања која се баве анализом стања и перспективе развоја студентског стандарда у Србији, као и тема везаних за студентски живот. Поред спортских турнира, академци ће имати прилику да се такмиче у решавању студије случај, где ће на конкретном примеру имати прилику да реше неки проблем, а решење касније и примене у пракси.

Заменик директора Установе Студентски центар Владимир Цвијовић истакао је да као друштво и држава можемо да будемо поносни на студентски стандард.

– Студентски стандард је добар, али има простора да буде увек бољи и на томе морамо сви заједно да радимо, причамо о текућим проблемима и заједно их решавамо – истакао је Цвијовић.

Државни секретар Министарства финансија Саша Стевановић подсетио је студенте да је Министарство финансија у протеклом периоду, заједно са представницима СКОНУС-а и ЦЕРОБ-а, учествовало у дефинисању пакета мера који је усмерен на побољшање положаја студената.

– Прва мера коју смо увели је пракса за најбоље студенте са свих факултета универзитета у Србији - навео је он.

- Од првог априла око 130 студената започело је праксу и стицање искуства у државним институцијама. Прошле недеље покренули смо пројекат који је усмерен на израду и примену картица које ће студентима омогућити различите врсте попуста. Намера нам је и да у наредном периоду издвојимо стипендије за социјално угрожене студенте и омогућимо им лакше школовање.

Генерални секретар Центра за едукацију и развој омладине Београд Огњен Ковачевић нагласио је да је један од циљева конференције и да се оживи студентски активизам.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

САЊА КУЖЕТ СМРШАЛА 18 КИЛА: Из исхране избацила ЈЕДНУ намирницу