НОВОСАЂАНИ ТРЕБА ДА УПЛАТЕ ДРУГУ РАТУ У ШТО КРАЋЕМ РОКУ: Месаровић - Трећа рата пореза на имовину доспева средином августа

Новости онлајн

18. 05. 2022. у 15:04

ГРАЂАНИ су имали обавезу да уплате другу рату годишњег пореза на имовину до 16. маја. Они који нису то урадили, то треба да ураде у што краћем року, имајући у виду да је Пореска управа у складу са законом дужна да обрачунава камату која у овом моменту износи чак 12 посто.

НОВОСАЂАНИ ТРЕБА ДА УПЛАТЕ ДРУГУ РАТУ У ШТО КРАЋЕМ РОКУ: Месаровић - Трећа рата пореза на имовину доспева средином августа

Фото: Пиксабеј

Адријана Месаровић, чланица Градског већа за буџет, финансије и инвестиције, позвала је све грађане који нису уплатили другу рату до 16. маја да учине то што пре.

- То је била друга годишња рата за 2022. годину. Прва је доспевала у фебруару, а трећа доспева 15. августа. У последње време смо олакшали комуникацију градске Пореске управе са грађанима и учинили је далеко напреднијом. Саму дистрибуцију решања смо чинили тако да су грађани са попуњеним инструкцијама могли лакше да изврше уплату. На самом решењу је QР код, путем којих наши обвезници такође могу лакше да изврше уплату - истакла је Месаровић.

Месаровић је додала да Пореска управа није само ригидни орган, већ и саветодавни, те подсетила да су доступни у шалтер месту у Променади, у Војвођанских бригада24-26 и на Булевару Слободана Јовановића 15, на Новом насељу, у просторијама ЈКП “Информатика”.

- Позвала бих и све наше суграђане, све имаоце права својине на непокретностима у Новом Саду, који нису у законом прописаном року пријавили имовину Градској поредској управи да то учине у што краћем року, имајући у виду да је то њихова законска обавеза. Градска пореска управа има базу података о свим обвезницима и од наредне недеље ће кренути дистрибуција захтева ка њима да изврше своју законску обавезу, односно да пријаве имовину. Аплелујем на грађане да се обрате Пореској управи ако имају недоумице, како не би настала још већа штета- нагласила је Месаровић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

НИСАМ СМЕО О ОВОМЕ ПРЕД ЦЕЦОМ! Лаушевић открио тајне разговора са Арканом, у све је умешана и Жељкова бивша - Наталија