ВУЧЕВИЋ СЕ САСТАО СА ХАСИЈЕВИМ: "Азербејџан помогао реконструкцију цркве Света Петка у Петроварадину"

Novosti online

17. 05. 2022. у 13:15

ГРАДОНАЧЕЛНИК Новог Сада Милош Вучевић састао се са амбасадором Републике Азербејџан Њ. е. Камилом Хасијевим у Градској кући.

ВУЧЕВИЋ СЕ САСТАО СА ХАСИЈЕВИМ: Азербејџан помогао реконструкцију цркве Света Петка у Петроварадину

Фото: Принтскрин

Том приликом он му се захвалио на првој званичној посети и нагласио да Нови Сад негује добре односе са Амбасадом те земље.

Званичници су разговарали о досадашњим заједничким активностима у областима привреде и културе, осврнувши се на то да је у Новом Саду постављена спомен-биста композитору Узеиру Хаџибејлију, те да је Азербејџан помогао реконструкцију цркве Света Петка у Петроварадину.

Амбасадор и градоначелник оценили су да има простора за унапређивање сарадње, а посебно узевши у обзир да је Нови Сад ове године Европска престоница културе. Саговорници су се сложили да је култура идеалан простор за повезивање народа, те да културна размена доприноси међусобном бољем разумевању и стабилнијим међународним односима.

– На састанку смо разговарали о досадашњим заједничким активностима у областима привреде и културе, осврнувши се на то да је у Новом Саду постављена спомен-биста композитору Узеиру Хаџибејлију, те да је Азербејџан помогао реконструкцију цркве Света Петка у Петроварадину – рекао је Вучевић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)