ОБНОВА 1.600 КВАДРАТА: Канцеларија за управљање јавним улагањима издвојила новац за реконструкцију Дома здравља у Лапову

З. ГЛИГОРИЈЕВИЋ

16. 05. 2022. у 06:34

ПОРЕД Канцеларије за управљање јавним улагањима, која улаже 160 милиона динара, реконструкцију Дома здравља у Лапову ће финансијски подржати и локална самоуправа, па ће бити уређен простор за рендген-апарат који је ова здравствена установа добила од Министарства здравља.

ОБНОВА 1.600 КВАДРАТА: Канцеларија за управљање јавним улагањима издвојила новац за реконструкцију Дома здравља у Лапову

Фото Дом здравља

Иначе, да пацијенти не би остали без здравствене заштите, најпре ће бити адаптирана мања зграда, док се прегледи обављају у оној већој, а потом ће службе бити пресељене у уређени простор, док ће неимари прионути на комплетан завршетак посла, који је - укупно 1.600 квадрата - планиран до септембра.

- У мањој згради, некадашњој зубној поликлиници, у којој се сада налазе Стоматологија и апотекарска установа, у току су реконструкција крова и фасаде, те замена столарије, подова, система за грејање, електричних инсталација, водоводне и канализационе мреже, а биће урађена и нова ограда. Простор око зграде биће асфалтиран, па ћемо добити паркинг за наш возни парк - каже директорка Дома здравља у Лапову др Марија Мујковић.

С обзиром на то да се посао одвија планираном динамиком, мања зграда би требало да буде завршена наредног месеца, а ово је прва већа реконструкција Дома здравља још од 1998, када је установа - која тренутно запошљава 57 радника - издвојена из здравственог центра "Михајло Илић".

- Од Министарства нам је недавно стигло ново, потпуно опремљено санитетско возило које има и сетове за реанимацију, имобилизацију и збрињавање политрауматизованих пацијената. Због могућности потпуног збрињавања још током транспорта, моћи ћемо да спасемо многе животе, што је веома важно јер се налазимо поред ауто-пута, па ћемо увек бити спремни да пружимо помоћ унесрећенима у транзиту - закључује др Мујковић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

НЕОБИЧНА ПОЗИВНИЦА НА СВАДБУ БАЛАШЕВИЋА: Гости су морали да поштују одређена правила (ФОТО)