ТВРЂАВА БЕЗ БУВЉАКА: Улична продаја у Нишу пресељена у отворени тржни центар

Д. МИЉКОВИЋ

12. 04. 2022. у 06:21

ОД 9. априла, на нишкој ауто-пијаци више нема продаје половне и робе широке потрошње. Одлуком привредног друштва "Ринчић" АМК, на њиховом простору код Тврђаве моћи ће да се тргује само аутомобилима, а локална самоуправа је досадашњим корисницима овог простора, са другачијим асортиманом, обезбедила простор за продају у Отвореном тржном центру (ОТЦ).

ТВРЂАВА БЕЗ БУВЉАКА: Улична продаја у Нишу пресељена у отворени тржни центар

Плац "ОК таксија"/ Дејан Радосављевић, Фото Д. Миљковић

Подсетимо, пре три седмице, инспекција је рад забранила и суседном бувљаку чији је закупац "ОК такси".

Такозвана Тврђавска бувља пијаца је, иначе, настала почетком деведесетих година прошлог века, када је због кризе цветала препородаја "од игле до локомотиве". Један део бувљака припада Тениском клубу који је пре 10 година део простора од 76 ари изнајмио предузећу "ОК такси", чији власник Дејан Радосављевић каже да је непријатно изненађен понашањем инспекција која му је 28. марта порушила жичану ограду и уклонила монтажни објекат.

- Током седмице простор издајем као паркинг, а викендом је овде бувља пијаца. Решење Грађивнске инспекције је притисак на мене и нећу доказаћу да нисам прекршио ни један закон нити пропис. Не угрожавам зидине Тврђаве, а свако ко плати закупн тезге добија фискални рачун - тврди Радосављевић.

Власништво ПД "Ринчић", Фото Д. Миљковић

Градоначелница Драгана Сотировски каже да се бувљаци око Тврђаве налазе на приватном власништву и да Град не може да утиче на то како ће пословати.

- Наше је само да продавцима обезбедимо тезге на Отвореној тржној пијаци, по повољнијим ценама, а Нишлије ће као и до сада моћи да купују на бувљаку - каже Сотировски, подсећајући да се ОТЦ налази у ширем центру града, у непосредној близини некадашње Машинске индустрије, и предвиђен је управо за продају робе широке потрошње и половних ствари, али су Нишлијама бувље пијаце око Тврђаве омиљеније...

ЋУТАЊЕ

ДИРЕКТОРКА ПД "Ринчић" Банка Петровић није била доступна за новинарска питања, али смо од појединих радника сазнали смо да су и сами изненађени овом одлуком, јер им је бувљак доносио просечне приходе од око 60.000 динара у сезони, односно до 20.000 динара током зиме.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

УДАРИО ГРОМ У АЕРОДРОМ НИКОЛА ТЕСЛА: Обустављен саобраћај, оштећена писта, службе процењују штету

УДАРИО ГРОМ У АЕРОДРОМ НИКОЛА ТЕСЛА: Обустављен саобраћај, оштећена писта, службе процењују штету

ПОЛЕТНО слетну стазу београдског аеродрома "Никола Тесла" погодио је гром и том приликом направио оштећење, због чега су полетања и слетања авиона привремено обустављена, саопштено је са аеродрома.

27. 09. 2022. у 16:38

Коментари (0)

Имаш ДВЕ ХИЉАДЕ разлога за регистрацију на моззартбет.цом