ИНВЕСТИЦИЈЕ ОД ЧЕТИРИ МИЛИОНА ЕВРА: Чачак улаже у спортски комплекс који се налази код Западне Мораве

В. И.

30. 03. 2022. у 19:21

У ОКВИРУ комплекса Спортског центра “Младост“ завршена је изградња паркинга поред градске плаже, капацитета више од 100 места. Ова инвестиција вредна је 27,5 милиона динара.

ИНВЕСТИЦИЈЕ ОД ЧЕТИРИ МИЛИОНА ЕВРА: Чачак улаже у спортски комплекс који се налази код Западне Мораве

Фото: ГУ Чачак

Новина на градском купалишту је и потпуно нов јавни тоалет, који ће бити доступан свим суграђанима који посећују овај део града, а прилагођен је и особама са инвалидитетом и поседује и посебан део за мајке са бебама. Он се налази у оквиру комплекса Градског стадиона, односно између источне трибине и северног дела стадиона.

Градоначелник Милун Тодоровић нагласио је да је град у протекле четири године инвестирао око четири милиона евра у овој део Чачка.

- Реконструисан је атлетски стадион, крак бедема од ресторана “Белви“ до Борчевог стадиона, са краком ка Кошутњаку, изграђен терен са вештачком подлогом, а последња фаза уређења подразумева изградњу западне трибине фудбалског стадиона – навео је Тодоровић приликом обиласка Спортског центра.

– Потписали смо уговор са Министарством за заштиту животне средине за још осам милиона динара, а град ће обезбедити још пет за проширење капацитета котларнице на шест мегавата, за изградњу топловода за прикључење на систем даљинског грејања за читав овај кварт, као и за догревање воде и комплетног простора будућег олимпијског затвореног базена, који ће се налазити на месту где је донедавно постојао кафе “Монтана“ – рекао је Тодоровић.

Градоначелник је нагласио и да је опредељено три милиона динара за уређење леве обале Западне Мораве, како плаже, тако и градског бедема са љубићке стране. Такође, у наредних неколико месеци, по завршетку јавне набавке, на паркингу на Градској плажи биће инсталиран брзи пуњач за електромобиле, а у плану је и изградња стаза поред тениских терена.

Најављено је и да ће ускоро почети изградња паркинга поред Дома ученика, који ће имати више од 180 паркинг места, а који ће бити прилагођен и особама са инвалидитетом.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ИМАМ ПЕТОРО ДЕЦЕ, ОСТАЈЕМ НА СВОМ ОГЊИШТУ: Отац рањеног Бобана - Албанци су јутрос наставили са провокацијама

ИМАМ ПЕТОРО ДЕЦЕ, ОСТАЈЕМ НА СВОМ ОГЊИШТУ: Отац рањеног Бобана - Албанци су јутрос наставили са провокацијама

СИН ми је добро, ушили су му рану али је још у болници. Иако је полиција ухапсила сву тројицу нападача, двојицу малолетника су пустили а оног старијег од 46 година су задржали. Страшно је то што су мог сина, који уопште није проблематичан, напали из чистог мира док је шетао пса.

04. 02. 2023. у 11:56

ПОГЛЕДАЈТЕ С КАКВИМ ЛАЖОВИМА ИМАМО ПОСЛА Вучић показао срамну фото-монтажу коју представници опозиције деле по друштвеним мрежама (ФОТО)

"ПОГЛЕДАЈТЕ С КАКВИМ ЛАЖОВИМА ИМАМО ПОСЛА" Вучић показао срамну фото-монтажу коју представници опозиције деле по друштвеним мрежама (ФОТО)

- ПОГЛЕДАЈТЕ са каквим болесним лажовима имамо посла, погледајте, поштовани грађани, чиме се баве и то већ 30 дана, рекао је председник Србије Александар Вучић, показујући јавности фото-монтажу фотографијe на којој се он наводно грли са Аљбином Куртијем, а коју је Срђан Миливојевић из ДС делио на друштвеним мрежама.

03. 02. 2023. у 14:22

ИЗМАСАКРИРАЛИ ДЕТЕ (11) НА ГРОБЉУ: Крвна освета - баба Вишња стигла из ЦГ и пратила га месецима, чак га је и мазила у крилу

ИЗМАСАКРИРАЛИ ДЕТЕ (11) НА ГРОБЉУ: Крвна освета - баба Вишња стигла из ЦГ и пратила га месецима, чак га је и мазила у крилу

СЛУЧАЈ из седамдесетих година прошлог века у Зеници остао је забележен као један од бруталнијих злочина у историји СФР Југославије.

02. 02. 2023. у 21:00

Коментари (0)

КАКО СЕ ПРАВИЛНО КУВАЈУ И ПРЖЕ ЈАЈА: Савети кувара - 11 грешака које сви правимо