КОРОНА ПРЕСЕК У ОПШТИНИ НЕГОТИН: 74 новооболела, једна особа преминула

С.М.Јовановић

26. 01. 2022. у 15:05

БРОЈ ковид позитивних пацијената на територији општине Неготин је повећан. Последњих дана повећан је и број транспорта и хоспитализованих.

КОРОНА ПРЕСЕК У ОПШТИНИ НЕГОТИН: 74 новооболела, једна особа преминула

ФОТО: С.М.Јовановић

Само у последња два дана у општини Неготин забележена су 74 ковид случаја од 203 тестираних, или 36,5 одсто. Међу оболелима је и осморо деце и младих од једне до 16 година.

Присуство вируса корона лабораторијски је потврђено код 39 особа женског пола, као и код 35 мушкараца. Старосна структура оболелих је од једне до 80 година.

- Имамо повећан прилив пацијената који се јављају у ковид амбуланту због чега је и продужено радно време, па ковид амбуланта ради од 7 до 22 часа. Такође бележимо повећан број позитивних који већином имају лакшу клиничку слику, али имамо и пацијенте са тежим облицима болести - каже др Јасмина Јеленковић, специјалиста пнеумофтизилогије и вршилац дужности директора Здравственог центра у Неготину.

У Здравственом центру у Неготину истичу да су скоро попуњени капацитети на оба болничка ковид одељења у којима је тренутно збринуто 29 болесника, од којих је 20 на кисеонику.

- То нису лаке клиничке слике, већ су у питању пацијенти са бронхопнеумонијом, којима је потребна кисеоничка подршка. Ми свакодневно у последње време имамо по два до три транспорта у ковид болнице у Крушевац и Батајницу са тежим облицима болести. Свакодневно на болничко лечење на Грудном и Одељењу неурологије примамо по неколико пацијената који захтевају кисеоничку потпору – додаје др Јеленковић.

Осам особа примљено је у болницу у последњих 48 сати са упалом плућа и ковид позитивним резултатом. Једна особа је преминула од последица вирусне инфекције, пет их је завршило лечење и отпуштено је из болнице, а два пацијента су транспортована за Батајницу и у Крушевац.

У ковид амбуланти овдашњег Дома здравља обављено је 216 прегледа за два дана, од којих се 112 особа јавило први пут са симптомима вируса корона, а 104 их је дошло на контролни преглед.

Са новим ковид случајевима број активно позитивних особа на територији општине Неготин тренутно износи 384.   

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

КОРОНА ПОПУШТА У КРАЉЕВУ: Збринуто седморо ковид болесника