ТУЖБА ЗБОГ ПЕРСОНАЛНИХ АСИСТЕНАТА: Нова препуцавања нишке власти и опозиције око издвајања за најосетљивије категорије

Д.Алихоџић

26. 01. 2022. у 07:26

ЗАМЕНИЦА градоначелнице Ниша Душица Давидовић је демантовала, а градоначелница Драгана Сотировски најавила и тужбе због штете нанете угледу локалне самоуправе тврдњама да персонални асистенти неће бити исплаћени током јануара, па ће ова услуга бити ускраћена онима којима је неопходна.

ТУЖБА ЗБОГ ПЕРСОНАЛНИХ АСИСТЕНАТА: Нова препуцавања нишке власти и опозиције око издвајања за најосетљивије категорије

Драгана Сотировски, Фото Д. Алихоџић

Обе су сарадницу Драгана Ђиласа оптужила да обмањује јавност, док прозвана Јелена Милошевић тврди да се не боји тужбе, јер ће у њену корист сведочити управо оштећени персонални асистенти.

- Њих 50 који брину о особама са инвалидитетом неће добити плате у јануару, па је нишка локална власт исто толико породица оставила без прихода на самом почетку године.

Душица Давидовић, Фото Д. Алихоџић

Притом, ти људи раде по уговору о делу, за само 31.000 динара - објавила је на друштвеним мрежама Јелена Милошевић, председница нишког одбора Странке слободе и правде (ССП).

Стигла је и реакција...

- То апсолутно није тачно. Одговорно тврдим да ће персонални асистенти пружати услугу нашим суграђанима који имају потребу и локална самоуправа је за ову врсту давања током 2022. определила 25 милиона динара. Завршен је конкурс, односно пријављивање оних којима треба туђа помоћ, а листу корисника ћемо формирати по приоритетима. Иначе, ова услуга је анексом уговора продужена до 31. јануара ове године и наглашавам да неће бити прекида - категорична је заменица градоначелнице Душица Давидовић, док градоначелница Драгана Сотировски најављује да ће одштету, по препоруци новинара, уплатити у хуманиратне сврхе.

Јелена Милошевић, Фото Приватна архива

БУРА И ОКО НАРОДНЕ КУХИЊЕ

ЗАМЕНИЦА градоначелнице се осврнула и на предлог опозиционог одборника Миодрага Станковића, да се корисницима Народне кухиње храна дели и током викенда. Уз напомену да, поред 31 милиона за спремање оброка, локална самоуправа издваја и средства за обезбеђивање пакета са храном које добија око хиљаду корисника, па помоћ стиже свима којима је потребна.

Иначе, оброке за кориснике Народне кухиње припрема Студентски центар и они се деле на 12 пунктова.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

РОМАНТИКА НА НЕШТО МОДЕРНИЈИ НАЧИН: Хотел намењен само старијима од 16 година који знају добро да се забаве