"БЕТОН МАХАЛА" ПОСЛЕ 7 ГОДИНА: Забрањена представа трупе "Јој, ево их ови" поново на сцени у Новом Пазару

Н. Кочовић

25. 01. 2022. у 06:21

ПОСЛЕ седам година паузе, позоришна представа "Бетон махала" драмске трупе "Јој, ево их ови", поново ће бити одиграна у Новом Пазару, граду о чијим становницима и њиховим међусобним односима и говори.

БЕТОН МАХАЛА ПОСЛЕ 7 ГОДИНА: Забрањена представа трупе Јој, ево их ови поново на сцени у Новом Пазару

Рифат Рифатовић, Фото Н. Кочовић

Овај комад тада младих и неафирмисаних новопазарских глумаца, у режији Бранислава Трифуновића и Рифата Рифатовића, у родном граду је "доживео" само премијеру и репризу у Културном центру, а онда је - одлуком локалних власти - забрањен.

У међувремену, представа је више од 70 пута играна у више од 40 градова Србије и региона, где је побрала симпатије публике и освојила бројне награде.

- Идеју о поновном игрању у нашем граду су покренули сами глумци и мислим да је ово веома корисна ствар, како за културна дешавања у Новом Пазару, тако и за саму представу, да се после толико времена врати у место где је настала, а протерана је због погрешне политичке одлуке. Годинама смо покушавали да осмислимо право време када ће се она вратити новопазарској публици - истиче Рифат Рифатовић.

Лејла Плунчевић, Фото Н. Кочовић

Тако су друго и треће извођење заказани за 5. и 6. фебруар, а приход од улазница биће уплаћен у хуманитарне сврхе, односно за лечење три тешко оболеле девојчице - Лане, Мерјем и Николине.

Глумица Лејла Плунчевић истиче да ће представа бити изведена у изворном облику, да је комплетна екипа на окупу и узбуђена због чињенице да ће је поново играти пред својом, домаћом, публиком.

- Представа шаље емоцију коју сви разумеју, али сматрам да ћемо прави ефекат постићи тек пред нашом публиком. Сви смо срећни што за заказане термине већ влада велико интересовање, па очекујемо истински спектакл - објашњава Лејла, поред које ће на сцени бити још Недим Незировић, Амар Ћоровић, Вахид Џанковић, Ајтана Дражанин, Ема Муратовић, те Драга и Петар Костић.

Фото Приватна архива

Суочавање и са политиком

ПРЕДСТАВОМ "Бетон махала" се - уз дозу сарказма и ироније, занимљивим причама - критикују стање у Новом Пазару, односи између Срба и Бошњака, те политичари, породични односи, школство и употреба двојезичности.

Подсетимо, после два играња у овом граду, на младе глумце су се били обрушили бројни локални портали под контролом власти, али и они блиски политичкој опцији тада актуелног Муамера Зукорлића.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ПЕСНИЧКА ШТАФЕТА У КОНАКУ: Најбоље песме ће се наћи на финалном надметању (ФОТО)