СТАНИЦЕ ЗА УГРОЖЕНЕ: Оригинална идеја групе младих Новосађана да помогну људима у невољи

Љ. Прерадовић

21. 01. 2022. у 08:45

ИЗРЕКУ "На младима свет остаје", седмочлана група младића, ентузијаста из Новог Сада, променила је у "На младима Србија остаје" и под тим именом основала непрофитну и невладину организацију како би помогла угроженим суграђанима.

СТАНИЦЕ ЗА УГРОЖЕНЕ: Оригинална идеја групе младих Новосађана да помогну људима у невољи

Чланови организације, Фото Приватна архива

На неколико локација у граду постављене су станице за угрожене, где остављају храну и одећу и све што им је најпотребније.

Хумана мисија седморице младих, и њихова жеља да буду корисни на општу добробит друштва, срећом, није остала без одјека, те им се готово свакодневно придружују суграђани, како би помогли онима којима је то најпотребније.

Станице за угрожене, казује нам Страхиња Јаковљевић, један од чланова ове организације, засада се налазе на три локације и то на Трифковићевом тргу, углу Булевара ослобођења и Јеврејске улице, код Футошке пијаце и у Улици браће Поповић 8, код Сајма.

- Ово је тек почетак и нећемо се зауставити - истиче Јаковљевић, додајући да ће организовати и друге акције, са истим или сличним циљем за помоћ онима којима је то најпотребније.

- Станице за угрожене ће ускоро бити постављене на још три локације.

Фото Приватна архива

За нашег саговорника и његове другове Милана Иванчића, Николу Вуликића, Давида Костовског, Андреја Јаковљевића, Марка Вуликића и Лазу Велицког, покретач за ову акцију била је вест да је почетком хладних дана, средовечни мушкарац преминуо од хладноће у Новом Саду, на клупи на Трифковићевом тргу.

- Да се то више не би десило у нашем граду и нашој држави, нас седморица другова смо одлучила да не седимо скрштених руку, већ да некако помогнемо - каже Јаковљевић.

- Желимо да "пробудимо" и друге људе, пре свега младе, да не одлазе из Србије, већ да остану и да се активно укључе у друштвени живот и дају свој допринос. Онима који немају то много значи. Засада нам највише подршке стиже од старијих суграђана, али охрабрује нас чињеница да има и наших вршњака спремних да нам се придруже. Најважније је да будемо људи.

ПРАЗНИЦИ

УОЧИ празника организација "На младима Србија остаје" делила је новогодишње пакете. На станицама за угрожене остављено је 150 кеса са искључиво конзервираном храном, која се и једино може оставити, воћем и пецивом. Било је организовано и спремање вечере.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

НОВЕ ИГРЕ ЗА НОВЕ ПОБЕДЕ: Никад већа понуда за Ролан Гарос и мечеве Новака Ђоковића