ТУРСКА ДОНАЦИЈА ПРИБОЈСКОЈ БОЛНИЦИ: Нови уређај за лапараскопију вредан 100.000 евра

А. Ровчанин

19. 01. 2022. у 21:07

ВЛАДА Републике Турске донираће Општој болници у Прибоју уређај за лапароскопију вредан више од 100 хиљада евра.

ТУРСКА ДОНАЦИЈА ПРИБОЈСКОЈ БОЛНИЦИ: Нови уређај за лапараскопију вредан 100.000 евра

Фото А. Ровчанин

Ова донација, биће реализована у складу са споразумом између две земље, Турске и Србије, као знак пријатељства и добре воље. Споразум је потписан у Анкари,  крајем децембра прошле године. Уређај ће ускоро бити допремљен у Прибој, најављују из локалне самоуправе града на Лиму.

Модеран уређај, када буде допремљен у прибојску болницу, омогућиће извођење лапараскопских операција у овој здравственој установи и олакшати рад хирурзима. Вредна донација уговорена је недавно на састанку локаног руководства са турским конзулом у Новом Пазару и посредовање Расима Љајића.

- О потребама Опште болнице, за добијање уређеја за лапараскопију упознали смо на састанку у Новом Пазару конзула Башара Басола, који је обећао да ће наш захтев врло брзо бити испуњен – казала је саветница председника општине Прибој Едина Реџовић и исказала захвалност донатору.

Фото А. Ровчанин

Члан Општинског већа задужен за здравство др Јасминко Тоскић, навео је да ће добијена апаратура, када буде у функцији, значајно унапредити рад хирурга, који су указали на потребу и значај за добијање уређаја који ће омогућити извођење лапараскопских операција.

Ово није прва донација која из Турске стиже прибојском здравству.

- Влада Турске преко ТИКЕ финансирала је набавку санитетског возила, дигиталног ренгена и ултразвучног апарата, док су бројне хуманитарне организације током почетка пандемије цовида 19 испоручиле контигент хуманитарне помоћи – казао је помоћник председника општине Миралем Гогалић.

Влада Србије финансираће комплетну реконструкцију Дома здравља и Болнице, а биће и санирана саобраћајница која води према овим здравственим установама, чиме ће Прибој постепено постати центар здравства на овом подручју.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

У ТУРИСТИЧКОМ ЦЕНТРУ КОЈИ НУДИ СВЕ МОГУЋЕ ОБЛИКЕ РАЗОНОДЕ: Посетите Тунис, дозволите му да вас потпуно освоји