СКИ-ЛИФТ ЗА СВАКИ УЗРАСТ: После шест година, на Гочу изнад Краљева пуштен у рад нови садржај на малој стази

Г. ЋИРОВИЋ

20. 01. 2022. у 06:21

ПУШТАЊЕМ у рад новог, модерног ски-лифта на такозваној малој, преуређеној и продуженој стази на локацији Добре воде на Гочу, на Богојављање је званично отворена скијашка сезона на овој планинској лепотици повише Краљева.

СКИ-ЛИФТ ЗА СВАКИ УЗРАСТ: После шест година, на Гочу изнад Краљева пуштен у рад нови садржај на малој стази

Фото Г. Шљивић

Љубитељи алпског скијања ће тако, после тачно шест година, моћи да користе ски-лифт на стази дугачкој 350 метара, која се налази на надморској висини од 900 метара. За ову намену, краљевачка локална самоуправа је из градског буџета издвојила 20, а Министарство трговине, туризма и телекомуникација је додало још 15 милиона динара.

- На овај начин, уз додатни садржај и културно-историјске атракције које се налазе у околини, стварају се услови за унапређење туризма, али и за препознатљивост овог краја, не само на локалном, него и на регионалном нивоу - истакла је током пригодне свечаности Дуња Ђенић, вршилац дужности помоћника министра трговине, туризма и телекомуникација, која је званично и пустила у рад нови ски-лифт на Гочу.

Ова планина се са једне стране издиже изнад града на Ибру, а са друге изнад Врњачке Бање...

- Уложили смо значајна средства да би Гоч задовољио највише стандарде и поново постао омиљена планина, приступачна не само основцима и средњошколцима, већ и старијим заљубљеницима у зимске спортове који немају могућности да бораве на скупим дестинацијама - нагласио је Др Предраг Терзић, градоначелник Краљева. - Уз оживљавање мале, надамо се ускоро и велике скијашке стазе, потрудићемо се да Гоч добије и додатне садржаје, попут авантура парка и затвореног базена, да би постао још конкурентнији сличним зимским и летњим центрима.

ДО КРАЈА РАСПУСТА - БЕСПЛАТНО

ДО краја зимског распуста, коришћење новог ски-лифта биће потпуно бесплатно. После тога, цена дневног ски-паса за одрасле коштаће 800, а за децу 700 динара. За ноћно скијање мораће да се издвоји 1.000, а за групе са више од 20 особа 600 динара дневно.

ОДРЖАВАЊЕ

ЗА припрему и одржавање стазе "брине" се и недавно купљени табач снега за који је локална самоуправа издвојила око четири милиона динара, са порезом - све у циљу да потпуно оживи планина на којој су бројне генерације ђака, боравећи на школским зимовањима, направиле своје прве кораке на смучкама.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

Смештање најстаријих чланова породице у дом за старе