СВАКИ ДРУГИ ПОЗИТИВАН: Епидемија у Пиротском округу достиже врхунац

В.Ћ

19. 01. 2022. у 17:35

ОД 483 грађана Пиротског округа, тестираних на корону , позитивно је њих 223, што је 46,2 одсто, односно готово сваки други тестирани је позитиван.

СВАКИ ДРУГИ ПОЗИТИВАН: Епидемија у Пиротском округу достиже врхунац

Фото: В.Ћ.

У Пироту је заражено 155, Бабушници 29, Димитровграду 27 и у Белој Паланци седам грађана. Од минуле суботе до данас укупно је било 533 лабораторијски потврђена случаја заразе, што је нагли скок заражавања у целом округу. Јуче је, од последица заражавања у пиротској ОБ преминула једна особа са подручја Бабушнице.

Како наводе у ЗЗЈЗ у Пироту, који је задужен за подручје округа, број заражених је далеко већи, али се многи не јављају лекарима и здравствене службе их не евидентирају. Према последњим подацима на пунктовима за вакцинацију дато је свега 11 првих, четири друге и 35 трећих доза вакцине против заразе.

У ковид амбланти у Пироту јуче је обављен 331 преглед, од којих је 168 првих и 163 контролних. У Дечјој ковид амбуланти урађена су 72 прва и 34 контролна прегледа, што је укупно 106 прегледа. 

На лечењу у Општој болници у Пироту, од последица ковид 19, тренутно се лечи десет пацијената из целог округа, а највише их је из Димитровграда и Пирота, док се са подручје Паланке и Бабушнице лечи по један пацијент. У Центру за контролу и превенцију болести при ЗЗЈЗ процењују да је епидемиолошка ситуација у округу неповољна са тенденцијом да пређе у ванредну.

БОНУС ВИДЕО - Српска фабрика вакцина

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ЖЕЛИТЕ ДА ОДУШЕВИТЕ СВОЈЕ НАЈМЛАЂЕ: Нема бољег избора од овог хотела у Бодруму, а ништа мање се ни ви нећете одушевити