ОД 97 НОВОЗАРАЖЕНИХ 27 ДЕЦЕ: Корона пресек за Горњи Милановац

М. БОШЊАК

17. 01. 2022. у 17:45

КОВИД зона Опште болнице у Горњем Милановцу ни данас, срећом, не бележи ни један смртни случај, као ни повећани број пацијената у њој.

ОД 97 НОВОЗАРАЖЕНИХ 27 ДЕЦЕ: Корона пресек за Горњи Милановац

Фото: М. Б.

- У тој „црвеној“ зони, према пресеку од јутрос у седам сати, и даље лечимо исти број пацијената, укупно осам, као и јуче и прекјуче. Код њих седам потврђен је вирус корона,  један има негативне резултате теста. Ни током минула 24 сата, није било пријема особа са симптомима који указују на вирус корона, ни отпуста на кућно лечење - изјавио је данас др Предраг Шутић, в.д. директора те болнице.

Дом здравља у Горњем Милановцу данас потврђује, да је на заразу од ковида-19 регистровано још 97 лица, међу њима и 27 деце. Иначе, гужве пацијената, који чекају прегледе, пред Ковид амбулантама те установе, ни данас нажалост нису смањене.

- Јуче, 16. јануара, укупно је прегледано 296 особа, од којих у Педијатријској ковид амбуланти 71 дете – потврдила је та медицинска установа.

Од марта 2020. године, то јест од почетка епидемије ковида-19 до данас, у Рудничко-таковском крају преминуле су 202 особе. У целом том периоду, корона вирусом укупно их је, према досадашњим званичним подацима, заражено 7.296. Од тог броја, само од почетка августа прошле 2021. године до данас, оболело је њих 3.859, од којих 545 деце.

БОНУС ВИДЕО - Како је породиљама оболелим од корона вируса?

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)