РЕФЕРЕНДУМ У КРУШЕВЦУ: 95 гласача тражило да гласа од куће, 52 због ковида (ФОТО)

С.БАБОВИЋ

16. 01. 2022. у 14:08

НА територији Крушевца 11.27 посто гласача гласало је до 12 сати на референдуму о промени Устава Републике Србије,што је за око 8 посто мање у односу на прошлогодишње парламентарне и локалне изборе.Међу осам посматраних бирачких места које се узимају као парамтери на актуелном референдуму,највише интересовања забележено је на бирачком месту у ДК Позлата,где је право гласа искористило 23,81 посто уписаних гласача,а најмање у ДК Каменаре-6,01.

РЕФЕРЕНДУМ У КРУШЕВЦУ: 95 гласача тражило да гласа од куће, 52 због ковида (ФОТО)

Фото: С. Бабовић

Градској изборној комисији се јавило 95 Крушевљана са статусом старог и немоћног лица,односно лица које из здравствених разлога не може да гласа од куће.

 - Од тих 95 гласача(17 из сеоских средина, 78 са територије града), 52 је као разлог навело КОВИД-19-наводи за „Новости“ Драгољуб Арсић,председник Градске изборне комисије. –Гласање се одвија за сада без пријављених неправилности,сви материјали су прослеђени бирачким одборима на време.

Право гласа у Крушевцу има 107.272 грађана,који могу да гласају на 130 бирачких места. Још два бирачка места су непосредној ингеренцији РИК-а:Окружни затвор и Васпитно-поправни дом.  

БОНУС ВИДЕО:

Част или још дужа робија - генерал је одабрао

   

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

У ТУРИСТИЧКОМ ЦЕНТРУ КОЈИ НУДИ СВЕ МОГУЋЕ ОБЛИКЕ РАЗОНОДЕ: Посетите Тунис, дозволите му да вас потпуно освоји