ПРИБОЈ ЈЕ БИО И БИЋЕ ЗАЈЕДНИЧКА КУЋА: Председник општине се састао са представницима бошњачких партија и ИЗ

А. Ровчанин

09. 01. 2022. у 16:53

У ЦИЉУ смиривања ситуације, настале због низа инцидената који су током протеклих неколико дана узнемирили Бошњаке у Прибоју, у недељу је у кабинету председника општине Лазара Рвовића одржан састанак представника локалне самоуправе са лидерима свих бошњачких партија које партиципирају у власти у тој општини и представника Исламске заједнице.

ПРИБОЈ ЈЕ БИО И БИЋЕ ЗАЈЕДНИЧКА КУЋА: Председник општине се састао са представницима бошњачких партија и ИЗ

Фото: А. Ровчанин

На састанку је оштро осуђен последњи инцидент који се догодио уочи Божића, када је група младића скандирала "Божић је, Божић је пуцај у џамије". Такође закључено је да се виновници што пре морају идентификовати и оштро казнити и да се овакве ствари не смеју понављати и да такво понашање није примерено ни прикладно Прибојцима. Са састанка је упућен позив председнику Србије Александру Вучићу да посети град на Лиму.

Фото: А. Ровчанин

Председник општине Прибој, Лазар Рвовић истакао је да су га оваква дешавања изненадила и да ова ситуација захтева и учешће државе и позвао председника Александра ћа да дође у Прибој, како би заједнички улили поверње Бошњацима и потврдили још једном да је Србија и њихова држава. Рвовић се у име локалне самоуправе извинио Бошњацима и поручио им да то што је урађено не представља српски народ.

Фото: А. Ровчанин

- Онај ко жели да се пуца и руше џамије тај не зна ни шта је црква. Ми Прибојци смо заједнички градили богомоље, и цркве и џамије, и заједнички ћемо то идаље чинити. Прибој је заједничка кућа свих Срба и Бошњака – навео је између осталог Рвовић.

Фото: А. Ровчанин

Народни посланик, Крсто Јањушевић истакао је да су пред Прибојцима сада велики догађаји и уместо да разговарају о отварању путева и фабрика они причају о нечему што овај град никада није красило.

- Држава Србија никада више није улага у ове просторе и то ће се потврдити деллима, а не речима - рекао је Јањушевић.

Фото: А. Ровчанин

Он је такође изразио жаљење што су се овакве ствари десиле и казао још једном да су ово појединачни инциденти и да не представљају нити Прибој нити Прибојце. 

Фото: А. Ровчанин

Састанку је присуствовао и прибојски имам, Харун ефендија Еминагић који јеи након састанка, а потом и испред џамије у Прибоју, где су се окупили џематлије истакао и поручио својим сународницима да немају разлога за страх, да су деведесете године одавно прошле и да ово није време када су се џамије рушиле, палиле и ломили прозори. Да сада живе у потпуно другом времену и дасви они као рођени Прибојци знају да су овакви иниденти изоловани.

Он је такође захтевао да се што пре виновници пронађу и казне као и да очекује од председника Вучића да ће након његове посете Прибоју донети муштулук, а то је оно што су чекали дуже од тридесет година, изградња џамије у новом делу делу Прибоја.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

НАМА ЈЕ СРБИЈА СВЕТИЊА, А ЊИМА ПОСЛОВНИК: Јака порука председника Вучића након хаоса који је правила опозиција

НАМА ЈЕ СРБИЈА СВЕТИЊА, А ЊИМА ПОСЛОВНИК: Јака порука председника Вучића након хаоса који је правила опозиција

РАЗЛИКА између нас и њих је што је нама Србија светиња, а њима пословник. Ми смо показали да смо спремни и да чујемо и саслушамо све, а они нису у стању да чују ништа. Када год мисле да ће неког да заплаше, они морају да погледају себе у лице. Срећом, такве кукавице Србију не воде и никада је неће водити.

02. 02. 2023. у 13:42

ВИ ЈУНАЦИ ДА МЕ БИЈЕТЕ Вучић оштро против опозиције - Надали су се капитулацији, сад кад виде да тога нема, пропало им је све

"ВИ ЈУНАЦИ ДА МЕ БИЈЕТЕ" Вучић оштро против опозиције - Надали су се капитулацији, сад кад виде да тога нема, пропало им је све

У СКУПШТИНИ Србије данас је дошло до инцидента када су након скандирања посланици опозиционих странака прекинули обраћање председника Србије Александра Вучића.

02. 02. 2023. у 14:04

ИЗМАСАКРИРАЛИ ДЕТЕ (11) НА ГРОБЉУ: Крвна освета - баба Вишња стигла из ЦГ и пратила га месецима, чак га је и мазила у крилу

ИЗМАСАКРИРАЛИ ДЕТЕ (11) НА ГРОБЉУ: Крвна освета - баба Вишња стигла из ЦГ и пратила га месецима, чак га је и мазила у крилу

СЛУЧАЈ из седамдесетих година прошлог века у Зеници остао је забележен као један од бруталнијих злочина у историји СФР Југославије.

02. 02. 2023. у 21:00

Коментари (0)

СОЧНО ТЕЛЕЋЕ ПЕЧЕЊЕ У РЕРНИ: По рецепту најискуснијих кувара - тајна је у брашну