"СИГУРНА КУЋА" ЗА 400 СЛИКА: Културни центар у Параћину завршава пројекте обнове излагачког простора и депоа

З. РАШИЋ

21. 12. 2021. у 06:21

СРЕДСТВИМА Министарства културе и информисања, али и из касе локалне самоуправе, Културни центар у Параћину је привео крају унапређење излагачког простора, а у току је сређивање просторије за депо.

СИГУРНА КУЋА ЗА 400 СЛИКА: Културни центар у Параћину завршава пројекте обнове излагачког простора и депоа

Фото З. Рашић

Нови простор за одлагање уметничких дела која тренутно нису изложена биће опремљен конструкцијом са рамовима за складиштење око 400 слика насталих током ликовне колоније "Сисевац", које ова установа има у свом фундусу.

Вршилац дужности директора Културног центра Аљоша Глигоријевић истиче да су пројектом "Кроз призму уметника" за галеријски простор обезбедили и нову расвету.

- Постављено је 25 савремених ЛЕД рефлектора који дају потпуно нову димензију овом простору, а купили смо и 50 нових склопивих столица које су нам неопходне при организацији различитих трибина и књижевних вечери. Ипак, највећа инвестиција су специјални, монтажни рамови на извлачење који ће значајно унапредити функционисање нашег депоа - објашњава Глигоријевић и додаје да се коначно стичу услови за чување културног блага на прави начин.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

РУСКИЊУ ПИТАЛИ КАКО ЈЕ У СРБИЈИ, А ОНА СВЕ ШОКИРАЛА ОДГОВОРОМ: Коментари непрестано пљуште (ВИДЕО)

РУСКИЊУ ПИТАЛИ КАКО ЈЕ У СРБИЈИ, А ОНА СВЕ ШОКИРАЛА ОДГОВОРОМ: Коментари непрестано пљуште (ВИДЕО)

СТРАНЦИ који не познају најбоље географију Европе често мешају Србију и Сибир, па у ту рачуницу понекад додају и Сирију, а у прилог томе говоре бројне ситуације када нас је неко упитао одакле смо и да ли је ту много хладно.

29. 01. 2023. у 17:33

Коментари (0)

ДОМАЋЕ КИФЛИЦЕ СА СИРОМ: Рецепт који ће вас одушевити (ВИДЕО)