ОЗВАНИЧЕН ПОЧЕТАК ОБНОВЕ СПЕНСА: Потписан уговор о изради пројектно-техничке документације

З.Грумић

15. 12. 2021. у 13:34

У ПРИСУСТВУ градоначелника Новог Сада Милоша Вучевиће данас је потписан уговор о изради пројектно-техничке документације за доградњу и реконструкцију објеката Спортског и пословног центра “Војводина“, чиме се стварају услови да догодине почне израда идејног пројекта, како би од среде 2023. могло да крене уговарање радова и финансирање тог великог пројекта обнове популарног Спенса.

ОЗВАНИЧЕН ПОЧЕТАК ОБНОВЕ СПЕНСА: Потписан уговор о изради пројектно-техничке документације

Град Нови Сад

Уговор о предстојећем послу, који би требало да буде окончан у наредних шест месеци, потписали су декан Факултета техничких наука (ФТН) проф. др Срђан Колаковић и Драган Милић, директор ЈП СПЦ „Војводина“.

- Ово је велики дан за Град Нови Сад. За корак смо ближи суштинском решењу будућности Спенса – истакао је Вучевић подсећајући да је јуну ове године донета стратегија развоја Спенса, којом је дефинисана визија унапређења и очувања тог објекта, једног од симбола Новог Сада.

Градоначелник је напоменуо да је у овогодишњем градском буџету издвојено 100 милиона динара за израду пројектно-техничке документације.

- За шест месеци ФТН ће нам предочити студију о реалном тренутном стању Спенса а потом у року од 12 месеци треба да израде идејни пројекат на основу којег бисмо почели средином 2023. године да се бавимо уговарањем посла, у складу са „Жутим фидиком“, уз решавање питања финансирања тако великог пројекта.

Вучевић је рекао да први пут након изградње Спенса, 1981. године, Град на систематичан и стручан начин прилази решавању тог сложеног проблема и додао да је оптимиста у погледу овог пројекта који ће реализовати врхунски стручњаци у Новом Саду.

Професор Колаковић је истакао да ФТН жели да помогне граду да сачува и модернизује један од објеката по којем је Нови Сад препознатљив.

- Желимо да Спенсу обучемо ново рухо као и да он добије нове садржаје. На пројекту ће радити млади професори и биће то шанса да се искажу, да оставе легат свом граду.

Колаковић је оценио да је ранија концепција Спенса превазиђена, посебно кад се има у виду да су у најближој његовој околини отворена два велика тржна центра. Он је предочио намеру да у обновљеном и дограђеном објекту буду пословни садржаји у којима ће се развијати нове идеје бројних ИТ компанија, које траже пословни простор у граду.

Директор Спенса Драган Милић је поручио да ће то предузеће максимално сарађивати са ФТН-ом, јер је заједнички циљ да тај објекат понуди најбоље могуће услове за спортске активности, организовање културних и забавних програма као и да испрати стандарде савременог пословног амбијента.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

САУЧЕШЋЕ ПОРОДИЦАМА, ИЗДРЖИТЕ Познати потресени масакром на Цетињу - бројне објаве на мрежама, отказани наступи