БАЛЕРИНАМА ИЗ ГРАЧАНИЦЕ ПРВА ЧЕТИРИ МЕСТА: Девојчице са севера КиМ тријумфовале на Интернационалном такмичењу у класичном и модерном балету

Д. З.

06. 12. 2021. у 22:45

БАЛЕРИНЕ из Балетске школе Дома културе „Грачаница“ освојиле су прва четири места на Првом интернационалном такмичењу у класичном и модерном балету, које организује Српска асоцијација плесних организација (САПО).

БАЛЕРИНАМА ИЗ ГРАЧАНИЦЕ ПРВА ЧЕТИРИ МЕСТА: Девојчице са севера КиМ тријумфовале на Интернационалном такмичењу у класичном и модерном балету

Фото: Д. З.

Како је саопштено из грачаничког Дома културе, прва места су освојена у свим категоријама у којима су наступале: балет група – Waltc of mistake; соло варијација 1 -Blue Bird; соло варијација 2 – Сoppelia doll и дует – Pizzicato.

- Веома смо срећне што смо данас освојиле четири златне медаље. Ово је тако важно за све нас- каже Николина Ђорђевић која је освојила злато у соло варијацији 2 - Сoppelia doll, узраста од 13 година.

И кореограф Уна Степановић са Института за уметничку игру, која ове сезоне води Школу балета у Грачаници, сматра да је ово велики резултат младих балерина, њихових наставника, Дома културе и Института за уметничку игру.

- Ја сам данас јако поносна учитељица балета. Захваљујем се мојој дечици, ово је за њих тек почетак, већ сутра спремамо нове наступе и такмичења - истакла је кореограф Уна Степановић.

Степановић је додала да је у периоду пандемије посебно било важно одржати конитуитет наставе и часове балета.

- Наши резултати од 2017. године до данас показују да се рад и таленат, упркос бројним препрекама, увек исплате и да буду награђени. Имамо капацитета да, у оквиру Дома културе, формирамо и одржимо школу којом ћемо се сви поносити - мишљења је и координаторка Школе балета Снежана Бурсаћ Петровић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)