ВУЧЕВИЋ ОБИШАО РАДОВЕ У НОВОСАДСКОЈ ОШ „ВАСА СТАЈИЋ“: До 2023. године нова фискултурна сала за 1.000 ђака

З.Грумић

06. 12. 2021. у 17:23

РАДОВЕ на реконструкцији и доградњи фискултурне сале у новосадској Основној школи „Васа Стајић“, за које ће из градског буџета бити издвојено укупно 200 милиона динара, обишао је данас градоначелник Милош Вучевић, који је том приликом истакао да се на ту инвестицију чекало још од изградње школе педесетих година прошлог века.

ВУЧЕВИЋ ОБИШАО РАДОВЕ У НОВОСАДСКОЈ ОШ „ВАСА СТАЈИЋ“: До 2023. године нова фискултурна сала за 1.000 ђака

Град Нови Сад

Када тај обиман посао буде окончан, како је планирано 2023. године, нова сала површине 1.300 квадратних метара са дограђеном топлотном везом с главним школским објектом и другим пратећим садржајима, омогућиће знатно већи конфор ученицима и наставницима.

- Поносан сам на то што заједничким новцем инвестирамо у праве пројекте, у пројекте за будућност. Нема боље области за улагање од образовања. То што је новoсадска каса ојачала је победа свих Новосађана, а ми одговорно трошимо заједнички новац – изјавио је градоначелник напомињући да ће та инвестиција бити финансирана током три буџетске године.

У новом објекту биће изграђене и трибине, тако да ће моћи да буду организована пре свега школска такмичења. Уз све то, ђаци неће морати више да излазе напоље да би ушли у фискултурну салу.

Градоначелник је најавио и да ће у наставку обнове те школе бити сређена фасада и обновљена столарија на старом објекту. Подсетио је да је пре неколико година Град, заједно са Покрајином уложио око 100 милиона динара у надоградњу два спрата ОШ „Васа Стајић“ коју похађа готово 1.000 ђака у 35 одељења.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)