ПОДРШКА И ОСНАЖИВАЊЕ ЖЕНА У ПОЉОПРИВРЕДИ: Општина Грачаница доделила грантове предузетницама (ФОТО)

Д.З.

03. 12. 2021. у 20:35

ПРЕДСЕДНИЦА општине Грачаница Љиљана Шубарић састала се данас са женама предузетницама како би потписале уговоре о добијеним грантовима. У циљу унапређивања положаја жена и њиховог социо – економског положаја, 10 жена је добило грантове у оквиру пројекта „Подршка и оснаживање жена у пољопривреди“.

ПОДРШКА И ОСНАЖИВАЊЕ ЖЕНА У ПОЉОПРИВРЕДИ: Општина Грачаница доделила грантове предузетницама (ФОТО)

Фото: Општина Грачаница

Драге наше даме честитам вам на добијеним грантовима.

Ово је од великог значаја за целу нашу општину, 10 добрих пројеката и 10 оригиналних идеја. Ово сте постигле уз ваше идеје, труд, рад и залагање. Ово је добра могућност и прилика да се ваше идеје развију у мале бизнисе који могу створити нова радна места. Оно што желим да кажем јесте да је Општина Грачаница имала свој значајан допринос и да се на томе нећемо зауставити- казала је Шубарић док је директорица Агенције за регионални развој Мрика Мацуља честитала председници на преузимању дужности и истакла да је задовољна сарадњом коју има са Општином Грачаница.

Меморандум о сарадњи за пројекат „Подршка и оснаживање жена у пољопривреди“ потписан је у јулу месецу ове године а у склопу програма женама ће бити омогућена обука као и приступ субвенцијама путем Дирекције за пољоприведу.

Пројектом је предвиђена донација женама путем доделе опреме у вредности од 1000 до 1500 евра а укупна вредност пројекта је 15 500 евра.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)