ИТ ЦЕНТАР У ДОМУ ВОЈСКЕ: Војна имовина у Суботици догодине у потпуном власништву града

Ј. Л.

04. 12. 2021. у 06:21

ДО краја године Суботица ће у потпуности отплатити дуг за куповину војне имовине, који је прошлог августа био 214 милиона динара, па ће Дом Војске и касарна "Коста Нађ" од 1. јануара 2022. бити у потпуности у власништву Града Суботице.

ИТ ЦЕНТАР У ДОМУ ВОЈСКЕ: Војна имовина у Суботици догодине у потпуном власништву града

Зграда Дома војске у центру града, Фото Ј. Л.

По првим информацијама, постоје три инвеститора заинтересована за улагање у комплекс Прве касарне, док је за Дом Војске Град понудио партнерство организацији програмера "ИТ Суботица 2030".

- Дом војске јесте у строгом центру, али му је прилаз јако лош и сужен нам је простор по питању намене објекте. Имали смо два састанка са људима из "ИТ Суботица 2030", којима је потребан простор од око 4.000 квадрата, и понудио сам им једну врсту партнерског односа - открива градоначелник Стеван Бакић.

- Унутрашњост објекта је у јако лошем стању. Не бих да упирем прстом ни у кога, али ја сам и раније био против да Град купи тај простор и говорио да је то промашај века.

Градоначелник се нада да ће договор, ипак, бити постигнут, јер ће то, како је истакао, значити и Граду и свим грађанима.

Пре тачно шест година, Град Суботица је преузела Дом Војске и обавезала се да ће објекат површине од око 5.000 квадратних метара платити 3.117.000 евра и то у наредних пет година. Исте године, Град се обавезао да ће купити касарну "Коста Нађ", војни комплекс на Сегединском путу, површине 17.500 квадратних метара, за 3.025.000 евра.

ПРОЦЕНА

ЗА касарну "Коста Нађ" чека се процена судског вештака који ће дати почетну цену за лицитацију.

- Цео комплекс ће бити понуђен, неће се парцелисати. Све или ништа - рекао је градоначелник.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)