ПРЕМИНУО НОВИНАР ИЗ ВРАЊА: Саша Стојковић - Бабачко иза себе оставио преко 100 остварених глумачких и 11 редитељских премијера

Ј. С.

27. 11. 2021. у 10:37

САША Стојковић – Бабачко, глумац и новинар преминуо је јутрос у нишком Клиничком центру, након краће болести у 58. години живота.

ПРЕМИНУО НОВИНАР ИЗ ВРАЊА: Саша Стојковић - Бабачко иза себе оставио преко 100 остварених глумачких и 11 редитељских премијера

фото: Ј.С.

Рођен 12. јуна, 1963. године у Врању у породици Бабачко, од оца Симе и мајке Божане. Основну и средњу школу завршио је у родном граду.

У позоришту „Бора Станковић“ Врање био је ангажован од 1985. године, стални посао  добио је  1. 12. 1988. године. Иза себе је оставио преко 100 остварених глумачких и 11 редитељских премијера, а својим брилијантним изведбама оставио је неизбрисив траг у историји врањског театра.

За свој глумачки рад рад добио је три глумачке и редитељску награду за најбољу представу на фестивалу „Златни осмех“ у Републици Српској.

Новинарство је било саставни део његовог стваралачког опуса деценијама. Најпре је радио као водитељ на ОК Радију, а његова чувена емисија “Кафе Казабланка” се још увек препричава. У ОК Радио био је више од 20 године главни и одговорни уредник. Радио је и као колумниста  и новинар у недељнику Врањске, од 1995. године, где је на крају постао и уредник поратла пре гашења овог недељника.

Био је уредник и РТВ Врање, где је водио ову телевизију са Вукашином Обрадовићем седам дана. Поред тога радио је за Пресс, за Политику, Радио 202 и још многе медијске куће. Добитник је највећег признања за новинарство у Србији за серију текстова објављених у недељнику „Врањске“.

До смрти је радио као председник удружења грађана Тим за развој и интеграције и главни и одговнорни уредник портала ИнфоВрањске.рс. За собом је оставио супругу Сузану, сина Михајла и ћерку Анђелију и велики број пријатеља.

Стојковић ће бити сахрањен у недељу у Врању, када ће у јутарњим сатима бити одржана и комеморација.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)