АНГИО САЛА НАЈМОДЕРНИЈА У РЕГИОНУ: Институт за кардиоваскуларне болести у Сремској Каменици добио нову опрему

Ј. СИМИЋ

01. 11. 2021. у 15:41

У ИНСТИТУТУ за кардиоваскуларне болести Војводине у Сремској Каменици почела је са радом нова ангио-сала, за чију је набавку из покрајинског буџета издвојено 62 милиона динара.

АНГИО САЛА НАЈМОДЕРНИЈА У РЕГИОНУ: Институт за кардиоваскуларне болести у Сремској Каменици добио нову опрему

покрајинска влада

То је прва болница у Србији и региону која има инсталирану технологију интегрисаног система за визуелизацију морфологије као и функционалног значаја сужења коронарних артерија и смањеног зрачења.

- Пре пет година на овом институту имали смо једну исправну и једну делимично исправну ангио-салу, а данас их имамо четири. Поред тога, успели смо да створимо читаву мрежу ангио-сала и то у Суботици, Зрењанину и Сомбору, чиме смо, уз оне у Универзитетском клиничком центру Војводине, достигли нови стандард и квалитет у лечењу кардиоваскуларних пацијената у Војводини – рекао је председник Покрајинске владе Игор Мировић током данашње посете Институту.

Директор Института  др Александар Реџек казао  је да  ће коришћењем овакве опреме у наредних месец дана бити изведена прва интервенција – уградња стента на вратним артеријама и аорти.

Годишње се у  Институту у постојећим ангио-салама изврши више од 5.000 интервенција, од чега 3.000 перкутаних коронарних интервенција са уградњом стента и 1.100 интервенција у акутном инфаркту миокарда.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

КУРТИЈЕВО ЛУДИЛО НЕ СТАЈЕ: Хитна помоћ упућена ка мосту у Митровици и насељу Три солитера (ФОТО)

КУРТИЈЕВО ЛУДИЛО НЕ СТАЈЕ: Хитна помоћ упућена ка мосту у Митровици и насељу Три солитера (ФОТО)

ПОСЛЕ изненадног десанта такозване косовске полиције и представника Централне изборне комисије на зграду Општине у Зубином Потоку, Аљбин Курти неславно је окончао свој сулуди чин чији циљ је био да Србе на северу Косова и Метохије и физички натера да изађу на његове лажне изборе.

06. 12. 2022. у 15:22 >> 15:25

Коментари (0)

ТРАЖИО САМ ЈЕ ПО ЈУТЈУБУ: Познати српски фудбалер лудо волео Мају Манојловић