РАДОСТ ЗА 24 МАЛИШАНА: У Лађевцима код Краљева отворена нова предшколска група

Г. ЋИРОВИЋ

28. 10. 2021. у 10:47

У ПРОСТОРИЈАМА Основне школе „Драган Ђоковић Уча“ у селу Лађевци надомак Краљева недавно је отворена мешовита васпитна група овдашње Предшколске установе „Олга Јовичић Рита“, коју похађа 24 малишана – 14 дечака и 10 девојчица, узраста од 3 до 5 година, у полудневном трајању од шест сати сваког радног дана.

РАДОСТ ЗА 24 МАЛИШАНА:  У Лађевцима код Краљева отворена нова предшколска група

Фото: Градска управа Краљево

За ову намену локална самоуправа је обезбедила 1,6 милиона динара за адаптирање просторија у школи у Лађевцима, као и за куповину намештаја, играчaкa, фрижидера и свега што је неопходно како би група почела да ради.

- Ово је још једна у низу мешовитих група које смо у последњих 10 година отворили на руралном подручју. Важно је да свој деци дамо једнаке шансе, да их ставимо у равноправан положај када је у питању укључивање у предшколски систем још од треће године живота, било да су рођена и живе у граду или живе на селу – каже Марија Јовановић Ђусић, заменица директора ПУ „Олга Јовичић Рита“, додајући да је отварањем васпитне групе у Лађевцима локална самоуправа показала разумевање за значај раног развоја малишана, повећала капацитете Предшколске установе и дала могућност да предшколски програми буду доступни и деци са удаљених подручја.

Малишане новоотворене предшколске групе у Лађевцима посетио је и градоначелник Краљева др Предраг Терзић, који им је том приликом уручио пригодне поклоне.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)