ПРИЗНАЊА НАЈБОЉИМ ДОКТОРСКИМ ДИСЕРТАЦИЈАМА: Додељене награде и стипендије Фондације "Доцент др Милена Далмација"

Љ. П.

26. 10. 2021. у 19:43

ФОНДАЦИЈА „Доцент др Милена Далмација” и ове је године, девети пут заредом, наградила најбоље докторске дисертације из области заштите животне средине, а на конкурс су пристигли радови докторанада из свих делова Србије.

ПРИЗНАЊА НАЈБОЉИМ ДОКТОРСКИМ ДИСЕРТАЦИЈАМА: Додељене награде и стипендије Фондације Доцент др Милена Далмација

Фото: Прес служба Покрајинске владе

Награду „Доцент др Милена Далмација” за докторску дисертацију која је дала највећи научни допринос у области заштите животне средине добила је др Јована Јовановић Марић са Биолошког факултета Универзитета у Београду.

Посебно признање „Доцент др Милена Далмација” за докторску дисертацију која је дала велики научни допринос у области заштите животне средине добили су др Миња Богуновић са Природно-математичког факултета и др Ивана Пајчин са Технолошког факултета Универзитета у Новом Саду.

Награђене докторанде поздравио је покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност проф. др Зоран Милошевић, који је тим поводом изразио велико поштовање и дивљење породици Далмација, али и свим људима са Природно-математичког факултета који воде рачуна о успешном деветогодишњем раду Фондације.

- Некада је мотив емоција, у овом случају туга, али на крају будемо озарени радошћу зато што се промовишу они најбољи међу нама и што доприносимо решавању неких цивилизацијских проблема, као што је загађење животне средине – нагласио је секртар Милошевић.

- Радом Фондације промовишу се стваралаштво и изузетност , вредности које су биле својствене и доценту Милени Далмацији. - Следеће године, када се обележава деценија од оснивања, Секретаријат ће у знатној мери помоћи и подржати рад Фондације.

Према Милошевићевим речима, Покрајински секретаријат за високо образовање и научноистраживачку делатност расписао је конкурс који подржава научну изузетност и којим је предвиђено пет милиона динара.

- Он ће сведочити о најбољима међу нама и промовисати троје најцитиранијих научника Универзитета у Новом Саду у 21 научној подобласти, истичући тако важност појединца, а не само факултета и института - закључио је секретар Милошевић.

Циљ Фондације, која је основана у част трагично страдале Милене Далмације, најмлађег докторанда у историји Природно-математичког факултета, јесте популаризација високог образовања, науке, спорта и хуманости међу младима.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

БОНУС ВИДЕО - Српска фабрика вакцина

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)