ПОДРШКА НОВОСАДСКИМ УМЕТНИЦИМА: Удружење Ново културно насеље отвара нови програм

Љ.П.

26. 10. 2021. у 16:37

УДРУЖЕЊЕ Ново културно насеље ове године отвара нови програм подршке новосадским уметницима, радницима у култури, менаџерима и продуцентима.

ПОДРШКА НОВОСАДСКИМ УМЕТНИЦИМА: Удружење Ново културно насеље отвара нови програм

Фото ЕПА

Пројекат BSI (Building Solidarity Infrastructures), подразумева различите вебинаре и консултације са локалним и иностраним стручњацима из различитих уметничкоих дисциплина.

Циљ је, како наводе у НКН да се учесницима пружи аасистенција у формирању ЦВ/портфолија, начинима комунукације са кустосима и донаторима, а биће представљен и значај адекватног документовања уметничког дела и повезивање са уметничким институцијама.

Позив је отворен до 20. новембра и за учешће се могу пријавити заинтересовани уметници, менаџери у култури, продуценти и остали актери уметничке сцене Новог Сада, путем онлајн формулара на линку http://novokulturnonaselje.rs/bsi.

Програми ће трајати до краја јануара, када ће провни пројекат бити и изведен и представљен широј заједници.

Овај програм је још један начин на који Ново културно насеље покушава да делује на развој културне сцене Новог Сада.

Кроз године рада, организација је стекла значајно искуство у раду са уметницима, у културној продукцији и кустоском раду, али и стекла мрежу сарадника широм Европе.

Оно што BSI нуди су вештине представљања уметничког дела, обавештеност о могућностима, трендовима и токовима уметничке праксе, разумевање начина позиционирања и веће видљивости на међународној уметничкој мапи.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

БОНУС ВИДЕО:

ОВДЕ ЈЕ БИО И АТИЛА БИЧ БОЖЈИ: За тврђаву Рам кроз историју су се многи отимали


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)