СВЕТКОВИНА ЗНАЊА И РАЗНИХ УМЕЋА: У Мачванском Прњавору успешно организовани први "Михољски сусрети села Мачве"

В. Митрић

26. 10. 2021. у 05:55

ДВОРИШТЕ осмолетке "Краљ Александар Карађорђевић" у Мачванском Прњавору је - под покровитељством Министарства за бригу о селу, шабачке локалне самоуправе и Дома културе из варошице на средокраћи пута од града на Сави ка Лозници - било домаћин првих "Михољских сусрета села у Мачви".

СВЕТКОВИНА ЗНАЊА И РАЗНИХ УМЕЋА: У Мачванском Прњавору успешно организовани први Михољски сусрети села Мачве

Градоначелник Др Пајић је редом посећивао штандове, Фото В. Митрић

И, на окупу су се нашли учесници из више мачванских села, али и гости из Поцерине, Подриња, Јадра, Рађевине, Азбуковице, па и Републике Српске. Сви су могли да уживају у промоцији старих заната и традиционалних производа са села, такмичењима у фудбалу и прављењу најбољег дринског котлића, а све уз незаoбилазан наступ фолклорних ансамбала.

Фото В. Митрић

Градоначелник Шапца др Александар Пајић, који је свечнао прогласио манифестацију отвореном, поручио је:

- Развој села значи стварање једнаких услова за живот и у граду, и у руралним срединама, што је један од приоритета наше локалне самоуправе - истакао је први човек Шапца др Александар Пајић.

Фото В. Митрић

- Зато смо намерили да ову манифестацију покренемо управо у Мачванском Прњавору, па смо пројекат послали Министарству за бригу о селу и добили подршку за обогаћивање друштвеног и спортског живота, те неговање традиције и културно-историјског наслеђа по селима.

Председник Организационог одбора "Михољских сусрета села у Мачви" Марио Максимовић, одлучан да манифестација и догодине буде одржана у истом месту, али са још богатијим програмом и више дана трајања, каже да су припреме већ почеле.

Јер, ове године је било заузето 25 тезги, за "дрински котлић" је било пријављено осам гастро-тимова, а 11 екипа је наступило на фудбалском турниру.

Фото В. Митрић

Фешта и у варош Лешници

ЗОРАН Глигорић (на слици) звани Женева, предузетник који има бизнис у Мачви и Јадру, каже да га посебно радује што су ову манифестацију добили и Мачвански Прњавор, и Варош Лешница, али у различите дане - како би комшије, са својим гостима уживале у бројним достигнућима наших људи.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)